Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021. Βελτίωση οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, δημιουργία ειδικής μονάδας οδοντοθεραπείας ΑΜΕΑ, αξιοποίηση αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, μετατροπή του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος, ωρίμανση μελετών από την ΑΝΚΟ.

Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Δαδαμόγια Κατερίνα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν εντάξεις των έργων βελτίωσης των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αφορούν στις προσβάσεις σε επιχειρήσεις των Δήμων Βελβεντού,  Βοΐου και Σερβίων , με τους προϋπολογισμούς των έργων να ανέρχονται σε 267.826,09 €, 4.343.500,00 € και 4.819.000,00 € αντίστοιχα.

Η υλοποίηση των έργων γίνεται από την Περιφέρεια, με Προγραμματική Σύμβαση με τους οικείους Δήμους, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται κατά 85% από την Περιφέρεια και κατά 15% από τους Δήμους.

Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και εντάσσει προς χρηματοδότηση έργα που θα προσδώσουν μείωση λειτουργικών εξόδων και  αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Έγκριση ένταξης έλαβε επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση η πρόταση «Δημιουργία – Λειτουργία Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας με δυνατότητα παροχής οδοντιατρικής θεραπείας για ΑΜΕΑ υπό γενική αναισθησία» προϋπολογισμού 25.000,00 €. Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου Οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ στην Δυτική Μακεδονία και στοχεύει στο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, εντάχθηκε η πρόταση «Έρευνα αξιοποίησης αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, ως συστατικών για την παρασκευή αντισηπτικών χεριών και άλλων καινοτόμων εφαρμογών», προϋπολογισμού 31.000,00 €, η οποία θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει στην επιστημονική τεκμηρίωση της χρήσης παραγώγων αρωματικών φυτών σε καινοτόμα προϊόντα υγιεινής και κοσμετολογίας.

Τέλος, εγκρίθηκε η ένταξη της  πρότασης «Υποστήριξη ωρίμανσης έργων της έδρας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 92.327,80 € και του έργου «Εργασίες μετατροπής του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων» ύψους 207.620,00 €.

You May Also Like

Κατασχέθηκαν, ανωτέρω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, -2- κινητά τηλέφωνα και -2- κάρτες sim

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για την επίλυση αγροτικών προβλημάτων της Περιφέρειας

Συνάντηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για την…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 25-07-2016 έως 31-07-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 25 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου)…

Φωτιά στα δικαστήρια της Κοζάνης – Καταστράφηκαν φάκελοι και υλικά

Στο γραφείο 5 της Γραμματείας Εισαγγελίας Εφετών ξέσπασε  φωτιά το πρωί της…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες».

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Προγράμματος  Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες…

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ο… ειλικρινής κ. Καρυπίδης και το πώς το νέο μνημόνιο τον εκθέτει ανεπανόρθωτα!»

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», λέει ο σοφός λαός…

ΥΠΕΝ: Πλήρως καλυμμένη η συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων στο Αμύνταιο

ΥΠΕΝ: Πλήρως καλυμμένη η συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων στο Αμύνταιο

Υπογραφή διακήρυξης ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων

Το πρόγραμμα αφορά και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας