Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021. Βελτίωση οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς παραγωγής, δημιουργία ειδικής μονάδας οδοντοθεραπείας ΑΜΕΑ, αξιοποίηση αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, μετατροπή του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος, ωρίμανση μελετών από την ΑΝΚΟ.

Σημαντικά έργα εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Δαδαμόγια Κατερίνα στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ 2012-2016 (Τοπικός Πόρος), κατά τη συνεδρίαση της 17ης Νοέμβριου 2021.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν εντάξεις των έργων βελτίωσης των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αφορούν στις προσβάσεις σε επιχειρήσεις των Δήμων Βελβεντού,  Βοΐου και Σερβίων , με τους προϋπολογισμούς των έργων να ανέρχονται σε 267.826,09 €, 4.343.500,00 € και 4.819.000,00 € αντίστοιχα.

Η υλοποίηση των έργων γίνεται από την Περιφέρεια, με Προγραμματική Σύμβαση με τους οικείους Δήμους, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται κατά 85% από την Περιφέρεια και κατά 15% από τους Δήμους.

Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και εντάσσει προς χρηματοδότηση έργα που θα προσδώσουν μείωση λειτουργικών εξόδων και  αύξηση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα. Έγκριση ένταξης έλαβε επίσης, κατά την ίδια συνεδρίαση η πρόταση «Δημιουργία – Λειτουργία Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας με δυνατότητα παροχής οδοντιατρικής θεραπείας για ΑΜΕΑ υπό γενική αναισθησία» προϋπολογισμού 25.000,00 €. Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την δημιουργία και λειτουργία πρότυπου εξειδικευμένου Οδοντιατρείου για ΑΜΕΑ στην Δυτική Μακεδονία και στοχεύει στο να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, εντάχθηκε η πρόταση «Έρευνα αξιοποίησης αιθέριου ελαίου και ανθόνερου λεβάντας και ρίγανης, ως συστατικών για την παρασκευή αντισηπτικών χεριών και άλλων καινοτόμων εφαρμογών», προϋπολογισμού 31.000,00 €, η οποία θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει στην επιστημονική τεκμηρίωση της χρήσης παραγώγων αρωματικών φυτών σε καινοτόμα προϊόντα υγιεινής και κοσμετολογίας.

Τέλος, εγκρίθηκε η ένταξη της  πρότασης «Υποστήριξη ωρίμανσης έργων της έδρας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 92.327,80 € και του έργου «Εργασίες μετατροπής του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων» ύψους 207.620,00 €.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Γιώργος Κασαπίδης: Φωτίζεται η Γέφυρα Ρυμνίου, αναβαθμίζεται η περιοχή

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και…

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Συνελήφθη 48χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 48χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης