Ριζικές αλλαγές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής από την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ( 14/6 ) στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.


Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές από αυτό, τις οποίες κατόρθωσε να διασταυρώσει το ματιές στα σπορ, από την προσεχή αγωνιστική περίοδο καταργούνται τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική και όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων κάθε ΕΠΣ θα ανέρχονται στην Γ’ Εθνική. Από κάποιες μεγάλες Ενώσεις θα ανεβαίνουν και δεύτερες ή και τρίτες. Σκοπός είναι να μην υπάρχει νομός χωρίς εκπροσώπηση στα εθνικά πρωταθλήματα.


Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα υπάρξει γενναία αύξηση του αριθμού των ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο πλέον δεν θα διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους, όπως ίσχυσε τα προηγούμενα δύο χρόνια και θα ισχύσει και την προσεχή αγωνιστική περίοδο, αλλά σε περισσότερους (με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έξι ομίλους ως αρχική σκέψη). Ουσιαστικά η Γ’ Εθνική θα γίνει κάτι σαν την παλιά Δ’ Εθνική, αφού έτσι και αλλιώς δεν θεωρείται επαγγελματικό αλλά ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ώστε να μειωθούν και τα έξοδα των ομάδων για μετακινήσεις.


Δεν αποκλείεται οι όμιλοι στην Γ’ Εθνική να είναι και περισσότεροι από έξι (κάποιοι έκαναν λόγο και για… δέκα!!!), αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της σελίδας μας, μπορεί πλέον να καταργούνται τα μπαράζ ανόδου ή Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ΕΠΣ όπου αγωνιζόντουσαν οι πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, αφού πλέον ο πρωταθλητής κάθε νομού θα παίρνει απευθείας την άνοδο, ωστόσο θα θεσπιστούν μπαράζ ανόδου στην Football League μεταξύ των πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής.


Όλες οι αλλαγές θα περάσουν από επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας , αλλά σημασία έχει ότι έγινε η πρώτη συζήτηση, υπήρξε σύμπνοια απόψεων στις προτάσεις που έγιναν και είναι δεδομένο ότι θα υιοθετηθούν και θα περιληφθούν στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της επόμενης κιόλας αγωνιστικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναβολή και επίσημα στην Super League

Την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε…

Κλήρωση δώρων λαχειοφόρου αγοράς Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Κλήρωση δώρων λαχειοφόρου αγοράς Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Γ.Σ. ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ

Αγαπητές φίλες και φίλοι, σ’ έναν κρίσιμο για την πορεία της ομάδας…

Βούλα Παπαχρήστου : Το «χρυσό» άλμα

Ακόμα ένα μετάλλιο -και μάλιστα χρυσό- έδωσε στην Ελλάδα η Βούλα Παπαχρήστου,…

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας στη Λίμνη «Ορεστιάδα» της Π.Ε. Καστοριάς

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας στη Λίμνη…

ΕΛΟΤ: Η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης πρώτευσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων

ΕΛΟΤ: Η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης πρώτευσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 11 & 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 11 & 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 7 & 8 ΜΑΪΟΥ 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 7 & 8 ΜΑΪΟΥ 2022