Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδία Γούνας στη 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, όπου διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις από κοινού με την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ., την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας I.F.F. και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας , όπως την κορυφαία εκδήλωση του παραδοσιακού εργαστηρίου Γούνας ( WORKSHOP) προκειμένου να αναδειχθεί η παραδοσιακή και πατροπαράδοτη τέχνη της Γούνας . Στα πλαίσια αυτά καταβλήθηκαν πολλές και συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να επισκεφθούν πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Η επιτυχία της εκδήλωσης του WORKSHOP αποδεικνύεται από τις συμμετοχές των νέων σχεδιαστών που ήταν διπλάσιες στον αριθμό από τις αντίστοιχες της προηγούμενης έκθεσης. Η επιλογή αυτή στόχο είχε να φέρει κοντά νέους σχεδιαστές στο αντικείμενο της γούνας αλλά και να αναδείξει τα νέα παιδιά που φοιτούν στις Σχολές Σχεδίου Μόδας της Ελλάδος , ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριάς , Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης , AKTO, PANSIK, IEK ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων και άλλες σχολές.

Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή της Διευθύντριας της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριάς κ. Μπάγγου Αγάπη η οποία ανέλαβε την οργάνωση του προγράμματος και κατάφερε με επιτυχία την διεκπεραίωση του καθώς υπήρξε και κύρια ομιλήτρια του προγράμματος.

Επίσης ομιλητές του επιτυχημένου προγράμματος ήταν από την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Φιλίππου Πασχάλης , Στοϊτσης Σωτήρης και Κοσκινάρη Ελισάβετ Σχεδιάστρια Μόδας, η κα. Θώμου Ζωή απόφοιτη Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ,η κα. Ελιάνα Δημητρακοπούλου Επιστημονική Συνεργάτης του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και η κα. Μορφίδου Εριφύλη Σχεδιάστρια Μόδας και Εξωτερική Συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας .

Η παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας εντυπωσίασε τους επισκέπτες και εκθέτες όπως φαίνεται από τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε το περίπτερο και το εργαστήριο σχεδιαστών.

IMG_6223 workshop IMG_6211

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…