Χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στο μεγαλύτερο πανηγύρι της χώρας

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία της η Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού. Ένας θεσμός ο οποίος καθιερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή το 2016.

Να σημειωθεί πως το πανηγύρι του Άργους, ξεκίνησε τη λειτουργία του την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Εμποροπανήγυρης του Άργους Ορεστικού η ακολουθία του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει την τελετή, η οποία σήμανε την επίσημη έναρξη της εμποροπανήγυρης. Παρόντες ήταν επίσης  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της Π.Ε. Καστοριάς.

Με τη λήξη της τελετής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς απηύθυνε τις εξής ευχές «Με την ακολουθία του Αγιασμού, παρακαλέσαμε τον Θεό, να ευλογήσει την προσπάθεια αυτή των ανθρώπων,  ώστε και οι εκθέτες να έχουν τα κατάλληλα αποτελεσμένα για τον επιούσιο άρτο, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να χαρούν και να ευχαριστηθούν. Τη σημερινή εποχή, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος είναι το πρόβλημα της χαράς. Η χαρά ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται, αλλά μεταδίδεται και είμαστε υπεύθυνοι για αυτήν. Οι άνθρωποι τη σημερινή εποχή είναι πολύ κουρασμένοι και απογοητευμένοι. Εύχομαι στη Δημοτική Αρχή, στον ευλογημένο λαό του Άργους Ορεστικού, στους εκθέτες και σε όλους όσους θα επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη να έχουν την ευλογία του Θεού».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, οι Ιερείς και οι  πολιτικοί φορείς, επισκέφτηκαν τα περίπτερα των εκθετών προκειμένου να τους ευχηθούν για καλά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου επεσήμανε πως η Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού είναι η μεγαλύτερη της χώρας και πλέον  έχει τη μορφή μιας έκθεσης «Όλα τα εκθέματα είναι ταχτοποιημένα και ομαδοποιημένα. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι θέλει στο πανηγύρι μας. Άνθρωποι όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές προκειμένου να μας επισκεφτούν. Εκτιμούμε πως για το 2017, θα σπάσουμε το ρεκόρ του 2016 όπου οι επισκέπτες ήταν  περίπου 120.000. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως στη Δ.Ε.Θ. 2017 οι επισκέπτες ήταν περίπου 230.000. Όσον αφορά τους εκθέτες είναι περίπου 400, ακόμα ένας αριθμός ρεκόρ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά-διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα 4 αλλοδαπών

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Καστοριάς για παράνομη μεταφορά–διευκόλυνση εξόδου από…

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις  του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

  Έναν καινούριο συναρπαστικό κόσμο γνώσης για τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες…

Συνδρομή της Π.Ε. Καστοριάς στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Στα περιστατικά πυρκαγιών από κεραυνούς του Σαββάτου 26 Αυγούστου

Η 2η Έκθεση και  το Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών στα Κοίλα Κοζάνης

Η 2η Έκθεση και  το Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών στα…

TEI Δυτικής Μακεδονίας: «Σεμινάριο στον Σχεδιασμό και Τρισδιάστατης Εκτύπωσης 3DX – Design & 3D Printing Workshop»

Το πρώτο σεμινάριο τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι γεγονός.  Μια νέα εμπειρία στο χώρο…

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ-ΠΕΡΚΑ: Ως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση των αποζημιώσεων των αγροτών της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης της Βεγορίτιδας;

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ-ΠΕΡΚΑ: Ως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση των αποζημιώσεων των αγροτών της…