Σπιτική απολέπιση σώματος – 10 Καταπληκτικές συνταγές που θα θέλετε να δοκιμάσετε….

Θέλετε να αποκτήσετε ένα σώμα απαλό, μία επιδερμίδα νεανική και λαμπερή σε όλη την έκτασή της; Η σπιτική απολέπιση του σώματός σας είναι καλύτερη, αποτελεσματικότερη, φυσικότερη και οικονομικότερη λύση που έχετε!

Για όσες από εσάς τυγχάνει να μη γνωρίζουν τι είναι η απολέπιση γενικότερα, πώς γίνεται και για ποιους λόγους αξίζει ή, μάλλον, είναι απαραίτητη να γίνεται, οι απορίες σας αυτές θα λυθούν ευθύς αμέσως, στην παράγραφο του άρθρου μας που ακολουθεί. Βέβαια, όσες παρακολουθείτε το περιοδικό μας και ευρύτερα όσες γνωρίζετε τα βασικά της απολέπισης της γυναικείας επιδερμίδας μπορείτε είτε να προσπεράσετε τα παρακάτω και να περάσετε κατευθείαν στις συνταγές για τη σπιτική απολέπιση σώματος είτε, καλύτερα, να ρίξετε μία ματιά και σε αυτές τις πληροφορίες μήπως τυχαίνει κάτι να σας ξεφεύγει.

Βασικές πληροφορίες για την απολέπιση

Τι είναι η απολέπιση; Η απολέπιση – όπως δηλώνουν ουσιαστικά και τα δύο συνθετικά της λέξης – είναι η διαδικασία αυτή κατά την οποία το δέρμα καθαρίζει. Και από τι καθαρίζει; Από την απομάκρυνση από αυτό τόσο των νεκρών κυττάρων όσο και διαφόρων λογής ρυπογόνων ουσιών.

Πού μπορεί να γίνει; Απολέπιση μπορεί να γίνει στο πρόσωπο (εξαιρουμένης μόνον της περιοχής των ματιών) και στο σώμα (χέρια, πόδια, λαιμός, στέρνο, φτέρνες, κοιλιά, πλάτη). Συνεπώς, σχεδόν σε κάθε σημείο της επιδερμίδας σας.

Πώς γίνεται; Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι για να κάνει κανείς απολέπιση. Όσον αφορά στη σπιτική απολέπιση σώματος αλλά και προσώπου μπορείτε είτε να φτιάξετε scrub (σκραμπ = «απολεπιστικά») μόνες σας, ακολουθώντας συνταγές όπως αυτές που θα σας δώσουμε λίγο πιο κάτω, είτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα προϊόντα του εμπορίου. Στα δεύτερα συμπεριλαμβάνονται τα peeling soap, peeling gel, peeling cremes και peeling masks. Υπάρχουν δηλαδή σαπούνια υπό την κλασική μορφή πλάκας, απολεπιστικά προϊόντα σε μορφή τζελ και τέτοια σε μορφή αφρώδους κρέμας ή μάσκας. Άλλα εξ αυτών προσφέρουν ήπια απολέπιση κι άλλα βαθύτερη. Αυτό μπορείτε να το αναγνώσετε στην επιγραφή της συσκευασίας τους πριν το αγοράσετε ή να τα δοκιμάσετε για να δείτε τι είδους απολέπιση φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των μεθόδων απολέπισης είναι οι κόκκοι, χάρη στους οποίους γίνεται κατ’ ουσίαν η σπιτική απολέπιση σώματος και προσώπου.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται; Πολλές γυναίκες και κοπέλες, που θέλουν να έχουν καθημερινά λείο και απαλό δέρμα, κάνουν απολέπιση στο πρόσωπό τους ακόμα και κάθε μέρα και στο σώμα τους μπορεί επίσης κάθε μέρα ή ανά δύο μέρες, αναλόγως με τη συχνότητα που μπαίνουν για μπάνιο. Η συχνότητα εφαρμογής οποιουδήποτε απολεπιστικού προϊόντος που συνήθως συνιστάται στις γυναίκες (αλλά και στους άνδρες) είναι το ελάχιστο 1 φορά την εβδομάδα. Η διαδικασία διαρκεί από 1 – 5 λεπτά το πολύ, οπότε δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο. Ειδικά όταν δείτε τα αποτελέσματά της, τα οποία είναι εμφανή κατευθείαν μετά, πιστεύουμε ότι και μόνες σας θα κάνετε σπιτική απολέπιση σώματος και πόσο μάλλον προσώπου πολύ συχνότερα από 1 φορά ανά 7 ημέρες!

Τι αποτελέσματα φέρει και γιατί είναι απαραίτητη; Μερικές από τις ευεργετικές δράσεις της απολέπισης που την καθιστούν επιτακτική για κάθε γυναίκα και την επιδερμίδα της είναι συνοπτικά οι εξής:

 1. Κάνει το δέρμα να είναι και να φαίνεται νεότερο αφού φεύγουν τα νεκρά κύτταρα που το κάνουν να φαίνεται πιο γερασμένο.
 2. Η επιδερμίδα είναι αμέσως καθαρή και φανερώνει μία περιποιημένη γυναίκα.
 3. Το δέρμα γίνεται αμέσως λείο και καθαρό.
 4. Όταν υπάρχουν στίγματα, η απολέπιση τα αφαιρεί.
 5. Όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, όταν η απολέπιση γίνεται συστηματικά, μειώνεται σημαντικά.
 6. Στο πρόσωπο που έχει απολεπιστεί, το make up και κάθε λογής προϊόν μακιγιάζ εφαρμόζει καλύτερα, εφαρμόζει ομοιόμορφα και διαρκεί περισσότερο.
 7. Οι φθαρμένοι και ξηροί αγκώνες των χεριών διορθώνονται.
 8. Οι σκασμένες φτέρνες, επίσης, φτιάχνουν όσο κάνετε απολέπιση κι έπειτα ενυδάτωση.
 9. Τα ξηρά και σκασμένα (συνήθως κατά το χειμώνα) χέρια μαλακώνουν.
 10. Στο πρόσωπο που έχει απολεπιστεί, το μακιγιάζ και κυρίως τα προϊόντα βάσης, μέικ απ, πούδρες κ.λπ. είναι άχρηστα, μιας και το δέρμα είναι τόσο καθαρό, ομοιόμορφο, λείο και λαμπερό που δε χρειάζεται κάλυψη.
 11. Η προσπάθεια μαυρίσματος το καλοκαίρι είναι ταχύτερη και με μεγαλύτερη διάρκεια όταν προηγουμένως το σώμα και το πρόσωπο έχουν δεχθεί απολέπιση.

Πόσο κοστίζει; Το κόστος της σπιτικής απολέπισης σώματος και προσώπου είναι σε κάθε περίπτωση μικρό και εξαρτάται πρώτα από το τι προϊόν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιείτε κι έπειτα από το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Τα σαπούνια με τη μορφή πλάκας, για παράδειγμα, κοστίζουν από 1 με 2 ευρώ τα κλασικά του εμπορίου και μέχρι 4 – 5 ευρώ τα βιολογικά κι αυτά που φτιάχνονται χειροποίητα σε οικοτεχνίες. Τα απολεπιστικά τζελ και τα αφρώδη σαπούνια κοστίζουν από 2 ευρώ τα 75 ml έως 10 ευρώ το πολύ για ποσότητες της τάξης των 150 ml σε πιο ακριβές μάρκες. Τέλος, οι μάσκες που κάνουν απολέπιση είναι λίγο πιο ακριβές από τα τζελ και τα αφρώδη σαπούνια, έχουν όμως μεγαλύτερη ποσότητα. Μία καλή μάσκα, για παράδειγμα, στοιχίζει 13 ευρώ. Επίσης, όπως είπαμε, το πόσο θα σας κοστίζει συνολικά η απολέπιση έγκειται και στο πόσο συχνά την κάνετε κι άρα πόσο γρήγορα τελειώνετε το προϊόν. Ένα peeling soap, λόγου χάρη, έχει μέση διάρκεια ζωής 4 μήνες, αν κάνετε απολέπιση με αυτό 2 – 4 φορές ανά βδομάδα. Κι αν λάβετε υπόψη σας ότι κοστίζει μόνο λίγα ευρώ, τότε μάλλον συμφέρει περισσότερο από τα υπόλοιπα έτοιμα προϊόντα.

Τι συμφέρει και οικονομικά αλλά και για πολλούς άλλους λόγους περισσότερο από κάθε έτοιμο απολεπιστικό προϊόν; Τα χειροποίητα scrub που η καθεμία από εσάς μπορεί να φτιάξει μόνη της από το σπίτι της με πολύ απλά ωστόσο θαυματουργά υλικά. Άλλωστε, οι συνταγές ομορφιές που φτιάχνονται από τα χεράκια μας είναι πιο αγνές και… μέσα στη μόδα, οπότε η εξ ολοκλήρου σπιτική απολέπιση σώματος είναι must για ΟΛΕΣ σας, χωρίς καμία εξαίρεση! Πάμε να δούμε τις βασικότερες συνταγές για να κάνετε κι εσείς σπιτική απολέπιση σώματος!

 

Σπιτική απολέπιση σώματος: 10 Καταπληκτικές συνταγές που θα θέλετε να δοκιμάσετε!

 

Σπιτική απολέπιση σώματος ΜΕ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ:

Ακτινίδιο:

Η σπιτική απολέπιση σώματος μπορεί να γίνει ακόμα και με ένα υλικό, που στην παρούσα φάση είναι το ακτινίδιο. Είναι κάτι ασυνήθιστο, που μάλλον δεν έχετε ξανακούσει άρα και ξαναδοκιμάσει. Τα αποτελέσματα που φέρει το ακτινίδιο ως φυσικό σκραμπ επιδερμίδας είναι απροσδόκητα εκπληκτικά!

Θα χρειαστείτε:

 • 2 + ακτινίδια, ανάλογα με την έκταση που θα γίνει η απολέπιση.

Διαδικασία:

Βγάζετε τη φλούδα από το ακτινίδια και τα λιώνετε για να γίνει σαν πολτός. Οι κόκκοι που θα μείνουν από τα σποράκια τους θα δράσουν ως απολεπιστικό για το σώμα σας. Επομένως, απλώνετε στο σώμα το μείγμα από τους σπόρους και το λιωμένο εσωτερικό από το ακτινίδιο, στα σημεία που θέλετε να κάνετε τη σπιτική απολέπιση σώματος. Τρίβετε με κινήσει μασάζ. Ξεπλένετε το σώμα σας με άφθονο χλιαρό νερό κι έπειτα στεγνώνεστε με μία καθαρή πετσέτα.

Ζάχαρη:

Και η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει η σπιτική απολέπιση σώματος.

Θα χρειαστείτε:

 • Περίπου 30 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη, είτε λευκή είτε καστανή, ανάλογα πάλι με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια απολέπισης.

Διαδικασία:

Την ώρα του μπάνιου, κι αφού έχετε ολοκληρώσει κάθε τι που θέλετε να κάνετε, πριν βγείτε απλώνετε τη ζάχαρη στα σημεία του σώματός σας που θέλετε να απολεπίσετε. Κάνετε ένα μασάζ κυκλικών κινήσεων κι ύστερα ξεβγάζετε την ανανεωμένη περιοχή με άφθονο χλιαρό νεράκι. Σκουπίζεστε με μία καθαρή πετσέτα κι είστε έτοιμες.

 

Σπιτική απολέπιση σώματος ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ:

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να κάνει κανείς απολέπιση στο σπίτι του είναι να αναμείξει δύο υλικά μεταξύ τους, σε συνταγές όπως αυτές που θα σας αναφέρουμε ευθύς αμέσως.

Ζάχαρη και Ελαιόλαδο:

Το συνηθέστερο και από τα πιο απλά, αγνά και αποτελεσματικά σπιτικά σκραμπ σώματος είναι αυτό. Το εφαρμόζουν κατά κόρον τόσο νεαρά κορίτσια όσο και μεγάλες γυναίκες χάρη στα εκπληκτικά αποτελέσματα του, καθώς και λόγω του ότι περιέχει μόνον δύο υλικά τα οποία όλες έχουμε στο σπίτι μας ανά πάσα στιγμή.

Θα χρειαστείτε:

 • 30 γραμμάρια ζάχαρη, ποσότητα ενδεικτική, εσείς θα χρησιμοποιήσετε όση χρειάζεται για να καλύψει την περιοχή που θα απολεπίσετε
 • Ελαιόλαδο ποσότητας που να καλύπτει τη ζάχαρη.

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε λίγο με το χέρι σας. Στο μπάνιο, εφαρμόζετε το σκραμπ σε όποιο σημείο επιθυμείτε. Η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται με κυκλικές κινήσεις και να τρίβετε καλά όλη την περιοχή, ιδιαίτερα τις περιοχές που εμφανίζεται και κυτταρίτιδα, την οποία η σπιτική απολέπιση σώματος μπορεί να καταπολεμήσει. Κατόπιν, ξεπλένετε το σώμα σας με χλιαρό νερό βρύσης και σκουπίζετε με καθαρή πετσέτα ταμποναριστά και απαλά.

Αλάτι και Ελαιόλαδο:

Παραλλαγή της παραπάνω συνταγής, αποτελεί η συγκεκριμένη αλλά και η αμέσως επόμενη. Το ελαιόλαδο παραμένει βασικό συστατικό για τη σπιτική απολέπιση σώματος που χαρίζει αμέτρητη ενυδάτωση, ενώ αυτό που αλλάζει είναι η ζάχαρη, η οποία εν προκειμένω δίνει τη θέση της στο αλάτι και ακολούθως στον αλεσμένο ελληνικό καφέ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι το αλάτι και το ελαιόλαδο, σε αναλογίες όπως αυτές που αναφέραμε για την προηγούμενη συνταγή. Γενικά, μην αγχώνεστε για τις ποσότητες, μιας και από την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να κάνετε σπιτική απολέπιση σώματος θα καταλάβετε μόνες σας ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα που χρειάζεται η επιδερμίδα σας.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ακριβώς η παραπάνω, απλώς αντί για ζάχαρη έχετε αλάτι.

Καφές και Ελαιόλαδο:

Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια και γινόμαστε κουραστικές, και για τη συγκεκριμένη συνταγή σπιτικής απολέπισης σώματος τα υλικά που θα χρειαστείτε, ο αλεσμένος ελληνικός καφές και το ελαιόλαδο δηλαδή, θα είναι σε καθορισμένες από εσάς ποσότητες. Η παρασκευή του απολεπιστικού και η εφαρμογή του είναι όμοια με αυτή που προαναφέραμε στη συνταγή με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Ζάχαρη και Πράσινο τσάι:

Αυτό είναι ένα εξίσου «δημοφιλές» σπιτικό σκραμπ προσώπου για καθαρή και νεανική επιδερμίδα που επιλέγουν ευρύτατα οι κοπέλες και οι γυναίκες τόσο διότι τα δύο αυτά υλικά βρίσκονται συνήθως σε κάθε γυναικεία κουζίνα, όσο κι επειδή το πράσινο τσάι έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τη γυναικεία επιδερμίδα, πέραν από την απολέπιση.

Θα χρειαστείτε:

 • Κρυσταλλική ζάχαρη (λευκή ή καστανή), όση χρειάζεται για την έκταση της επιφάνειας του δέρματός σας
 • Πράσινο τσάι, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί καλά η ζάχαρη και να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

Διαδικασία:

Βράζετε για μερικά λεπτά μία κούπα πράσινο τσάι. Βάζετε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη και την περιχύνετε με το βρασμένο πράσινο τσάι μέχρι να γίνει η πάστα που προείπαμε. Ανακατεύετε λίγο με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι και παίρνετε το μπολ αυτό μαζί σας στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα σας. Το εφαρμόσετε όπου θέλετε να κάνετε απολέπιση, τρίβοντάς το καλά στην επιδερμίδα σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένετε με μπόλικο χλιαρό νερό και, τέλος, σκουπίζεστε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Αλάτι και Σησαμέλαιο:

Μία παραλλαγή της συνταγής με το αλάτι και το ελαιόλαδο είναι αυτή εδώ, που στηρίζεται μεν στο αλάτι, αλλά αντικαθιστά το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο. Για τη συνταγή αυτή, επιλέξαμε να σας αναφέρουμε και την προσθήκη κάποιου αιθέριου ελαίου που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο για τη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

 • 3 χούφτες αλάτι (αν έχετε χοντρό ακόμα καλύτερα)
 • 5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
 • 8 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας· συνιστούμε το αιθέριο έλαιο του γκρέιπφρουτ (είναι φυσικά προαιρετικό το να προσθέσετε στο σπιτικό σκραμπ σώματος κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως άλλωστε προαναφέραμε).

Διαδικασία:

Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, βάζετε όλα τα υλικά σας και με ένα κουτάλι τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη πάστα. Αφού κάνετε μπάνιο κι έχετε ακόμη νωπή επιδερμίδα, απλώνετε το σκραμπ σε όλη την έκταση στην οποία επιθυμείτε να κάνετε τη σπιτική απολέπιση σώματος. Κάνετε ένα απαλό μασάζ κυκλικών κινήσεων κι τέλος ξεπλένετε με χλιαρό νερό και στεγνώνετε με καθαρή πετσέτα.

Καφές και Μέλι:

Το συγκεκριμένο body peeling που παρασκευάζεται από δύο μόνο υλικά (μέλι και ελληνικό καφέ) είναι ένα από αυτά που μπορούν να φέρουν πάρα πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, γι’ αυτό και σου συνιστούμε με κλειστά τα μάτια να το δοκιμάσεις. Ωστόσο, επειδή το μέλι κοστίζει περισσότερο και δεν απλώνετε ακόμα και λιωμένο όσο το ελαιόλαδο ή το σησαμέλαιο, θα σου προτείναμε να κάνεις σπιτική απολέπιση σώματος με την εν λόγω συνταγή μόνο σε περιορισμένες περιοχές, π.χ. μόνο στα πόδια.

Θα χρειαστείτε:

 • Ψιλοκομμένος ελληνικός καφές
 • Μέλι, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί το καφές.

Διαδικασία:

Σε ένα πυρύμαχο σκεύος, βάζετε την ποσότητα από όποιο  μέλι διαθέτετε, ακόμα και από αυτό που αγοράσατε και τελικά δεν καταναλώσατε γιατί δεν είχε ωραία γεύση! Το βάζετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων (ή όπου αλλού μπορείτε και θέλετε), προκειμένου να λιώσει ελαφρώς και να είναι πιο εύκολη η διαχείρισή του. Μόλις το βγάλετε, το ανακατεύετε με τους ψιλοκομμένους κόκκους καφέ και το απλώνεις στην επιδερμίδα του σώματός σας, αφού προηγουμένως έχετε φροντίσει να την έχετε βρέξει (θέλουμε να είναι νωπή). Το μείγμα δε χρειάζεται να καίει λόγω του ζεσταμένου μελιού, αλλά να είναι χλιαρό. Τρίβετε , κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρείτε με άφθονο νερό βρύσης και στεγνώνεστε με μία καθαρή πετσέτα μπάνιου.

 

Σπιτική απολέπιση σώματος ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΛΙΚΑ:

Για το τέλος, αφήσαμε τις λίγο πιο σύνθετες συνταγές για σπιτική απολέπιση σώματος, οι οποίες κατασκευάζονται από τρία υλικά που διαθέτετε στο σπίτι σας. Αναλυτικότερα:

Ζάχαρη, Ελαιόλαδο και Λεμόνι:

Θα χρειαστείτε:

 • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, είτε λευκή είτε μαύρη
 • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο· εναλλακτικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε αμυγδαλέλαιο ή λάδι jojoba
 • 6 κουταλιές της σούπας από στυμμένο χυμό λεμονιού (όχι αγοραστό συσκευασμένο χυμό λεμονιού).

Διαδικασία:

Σε ένα ευρύχωρο δοχείο, τοποθετείτε ένα – ένα και τα τρία υλικά σας. Με ένα κουτάλι, τα ανακατεύετε πολύ καλά. Σκοπός σας είναι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μετατραπούν σε μία παχύρρευστη πάστα. Βρέχετε τα σημεία που θέλετε να απολεπίσετε και κάνετε τις γνωστές κυκλικές κινήσεις μασάζ με το προϊόν που φτιάξατε. Ξεπλένεστε με άφθονο νεράκι από τη βρύση και σκουπίζεστε πολύ καλά με μία βαμβακερή πετσέτα.

Ζάχαρη, Μέλι και Σόδα:

Θα χρειαστείτε:

 • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, λευκή ή μαύρη, ό,τι προτιμάτε
 • 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
 • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
 • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba, βοηθητικά αν έχετε και θέλετε (είναι προαιρετικό).

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνετε την κρυσταλλική ζάχαρη και το μέλι αφού πρώτα το έχετε ρευστοποιήσει. Ανακατεύετε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Εν συνεχεία, βάζετε τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε με το κουτάλι καλά για δεύτερη φορά, μέχρι να δείτε όλα τα μικρά κομματάκια να «διαλύονται». Στο σημείο αυτό, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να συμπληρώσετε το έλαιο jojoba και να ανακατέψετε πάλι για πολύ λίγο. Αφού κάνετε μπάνιο, απλώνετε το scrub με τον πολυσυζητημένο αυτόν τρόπο, ξεβγάζετε και σκουπίζετε.

Σε κάθε μα κάθε περίπτωση, όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε, η σπιτική απολέπιση σώματος πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείται από την ενυδάτωση της απολεπισμένης περιοχής, η οποία ενυδάτωση μπορεί να γίνεται είτε με λίγη ενυδατική κρέμα είτε με λίγη body lotion!!!

ΠΗΓΗ:https://www.dynamikhgynaika.gr/

You May Also Like

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για να φαίνεσαι 10 χρόνια νεότερη

Table of Contents Hide 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά: 17 κόλπα ομορφιάς για…

Μια 70χρονη Γαλλίδα δημιουργεί τα πιο στιλάτα looks με φλατ παπούτσια

Η Linda Wright γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ αλλά υιοθετήθηκε στη Γαλλία, όπου…

5 Καλύτερες σπιτικές κρέμες προσώπου με μέλι

Table of Contents Hide 5 Καλύτερες σπιτικές κρέμες προσώπου με μέλιΤο μέλι …

Ροφήματα και συμβουλές για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Table of Contents Hide Ροφήματα και συμβουλές για να μειώσετε την κυτταρίτιδαΣπιτική…

Κερατίνη: Η απαραίτητη πρωτεΐνη για δέρμα, νύχια και μαλλιά – Ποιες τροφές την περιέχουν

Η κερατίνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας καθώς συμβάλλει στην προστασία…

10 έξυπνες χρήσεις του baby oil που θα βοηθήσουν κάθε γυναίκα στην καθημερινότητά της

10 έξυπνες χρήσεις του baby oil που θα βοηθήσουν κάθε γυναίκα στην…

5 Καλύτερες μάσκες προσώπου για ξηρό δέρμα

Table of Contents Hide 5 Καλύτερες μάσκες προσώπου για ξηρό δέρμαΜάσκα προσώπου…

Φυσικό Μπότοξ Με 3 Θαυματουργά Συστατικά

Φυσικό Μπότοξ Με 3 Θαυματουργά Συστατικά

Φυσική συνταγή που εξαφανίζει για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπo!

Φυσική συνταγή που εξαφανίζει για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπo!