Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Ν. Κοζάνης: «Δίπλα στον Έλληνα παραγωγό. Μέτρα για την προστασία της διατροφικής αλυσίδας και των προϊόντων μας από παράνομες ελληνοποιήσεις»

 

Στην Κοζάνη, πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπει αποφασιστικά στη μάχη για την προστασία της εγχώριας παραγωγής, απέναντι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνεται υποχρεωτική η απογραφή αποθεμάτων αιγοπρόβειου κρέατος και αυγών, με στόχο την αποτύπωση των πραγματικών διαθεσίμων, την εξασφάλιση της επάρκειας αυτών και την πάταξη αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει σημαντική νομοθετική παρέμβαση, για την ενιαιοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, με την επιβολή βαρύτατων χρηματικών ποσών και ποινή φυλάκισης για τους δράστες.

Με τη συνδρομή πρωτίστως των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας, οι οποίοι πρέπει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να πιστοποιούν την παραγωγική διαδικασία, με την ενημέρωση και τη διασφάλιση των καταναλωτών για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προμηθεύονται και με την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουμε τη βάσιμη προσδοκία ότι θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων παραγωγών, θα εξασφαλιστεί η επάρκεια στην αγορά και θα αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και αθέμιτες πρακτικές.

 

 

 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Συνελήφθη 61χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας