Στην Αθήνα για την  προώθηση Θεμάτων της Π.Ε. Καστοριάς η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη & ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μάνος

Σειρά επισκέψεων στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς προς τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, αλλά και η κατάθεση προτάσεων.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι συσκέψεις:

Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτριο Παπαγιαννίδη, συζητήθηκε η πορεία του  Φράγματος Νεστορίου και του αρδευτικού έργου που θα ακολουθήσει.  Όπως ενημερώθηκαν, το υπουργείο προχωρά σε άμεση διαπραγμάτευση με τους ανάδοχους, λύση που προωθείται για να εξασφαλιστεί η ταχύτητα εκτέλεσης του έργου. Επίσης, έγινε αναφορά στο  Φράγμα και το Αρδευτικό της Διποταμίας, όπου εγκρίθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης του, που ήταν απαραίτητη και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Το αρδευτικό Γέρμα, όπου υπάρχει δεύτερος ανάδοχος, είναι στη διαδικασία ανάθεσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκαλείται η επιτροπή αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, όπου για ακόμα μια φορά τόνισε την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών.

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Συμεών Κεδίκογλου, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνας Καλογήρου, συζητήθηκε το θέμα για την αποζημίωση των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων. Το θέμα βρίσκεται σε τελική επιτροπή έγκρισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, παραδόθηκε οικονομοτεχνική μελέτη στα πλαίσια της διαβούλευσης της Νέας ΚΑΠ για διαφοροποίηση της συνδεδεμένης για τα όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση.

Με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα  Σδούκου, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου. Ενημερώθηκαν, ότι η διαδικασία ανάθεσης βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ότι τους πρώτους μήνες του νέου έτους το έργο ξεκινά.

Τέλος, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, συζητήθηκε η πορεία του χρονοδιαγράμματος των αποζημιώσεων του 2021. Για τις ζημιές που αφορούν τον παγετό, η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους 2 μήνες του 2022 ενώ για τις ζημιές στις φασολοκαλλιέργιες υπάρχει καθυστέρηση της αποστολής των πορισμάτων από το κατάστημα της Κοζάνης. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να λυθεί άμεσα το θέμα και να υπάρξει η προκαταβολή του 40% μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια(βίντεο)

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η…