Στην Καστοριά η 3η τεχνική συνάντηση του EXTR-CULT

 

Στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε η 3η τεχνική συνάντηση του EXTRO-CULT το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, με οικοδεσπότη τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» και με εκπροσώπους των υπόλοιπων εταίρων, το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το «Θέατρο τση Ζάκυνθος» Επαγγελματική Σκηνή, τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων από τα Τίρανα της Αλβανίας.

Στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση, Εξωστρέφεια στον Πολιτισμό, Λαογραφικό και Γαστρονομικό Τουρισμό» του προγράμματος Interreg-IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δράσεις για τη συνέχιση του έργου, ανταλλάχτηκαν απόψεις και εμπειρίες για βέλτιστες πρακτικές και έγινε απολογισμός και αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκδηλώσεων.

Συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του 2020 ο Όμιλος «Μύησις» να συμμετάσχει στις πολιτιστικές ανταλλαγές του Δήμου Πόγραδετς της Αλβανίας και του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Επίσης, την ερχόμενη άνοιξη προγραμματίστηκε η διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Καστοριά σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό που θα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που άμεσα ή έμμεσα απασχολείται με τον τουρισμό.

Το προηγούμενο βράδυ οι φίλοι και τα μέλη του Ομίλου υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των εταίρων σε τσιπουρογιορτή που οργάνωσαν στο καζάνι του Σιάπκα στο Άργος Ορεστικό με τη συνοδεία της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση».

Ο Όμιλος «Μύησις» ευχαριστεί θερμά τον ξενώνα «Το Αρχοντικό της Βενετούλας» για την όμορφη φιλοξενία τής 3ης τεχνικής συνάντησης.

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…