Γενική Απεργία κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ  

Τον Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Σταύρος Κουτσιουμπέλη, καλωσόρισε στην Καστοριά το πρωί της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.ΔΥ. Π.Ε. Καστοριάς Σταύρος Νικολάου. Ο κ. Κουτσιουμπέλης  βρίσκεται στην περιοχή με αφορμή την ενημέρωση των εργαζομένων για την επικείμενη Γενική 24ωρη Απεργία που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, αλλά και των αποφάσεων που έλαβε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πάρθηκε η απόφαση να επισκεφτούν την περιφέρεια εκπρόσωποί της. Ο Γενικός Γραμματέας ήρθε στην Καστοριά, με σκοπό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εργασιακά και  για την επικείμενη απεργία», ήταν τα λόγια του κ. Νικολάου και παράλληλα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην Γενική Απεργία.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ «Πρέπει να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας με ένα βροντερό “Φτάνει πια! Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων ”, διότι η χώρα μας εδώ και οχτώ χρόνια βυθίζεται κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών», δήλωσε ο κ. Κουτσιουμπέλης.

 

Ειδικότερα οι διεκδικήσεις είναι οι ακόλουθες:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς, έτσι ώστε η καθημερινότητα να κυλάει με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
  3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%. «Λέμε όχι στη φοροληστεία».
  4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση στην πράξη η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή θα συνεχιστεί και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

 

Comments are closed.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…