Στην Πολιτική Προστασία ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης – Συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά

Συνάντηση με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, είχε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

    Ο Χρήστος Στυλιανίδης ξεναγήθηκε από τον Υφυπουργό στις νέες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τη διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων δομών, καθώς και με την αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων και μέσων αιχμής.

    Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος δήλωσε από το νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων, στο οποίο έχει πλέον ενσωματωθεί και το Κέντρο Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και των στενών επαφών τους, ενώ σημείωσε με έμφαση τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση της πανδημίας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του στην ΕΕ και σημείωσε ότι η συνεισφορά του στην εμπέδωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ως μηχανισμού ασφάλειας, έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών-μελών ήταν ανεκτίμητη.

    Επιπλέον, ο πρώην Επίτροπος ξεναγήθηκε στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στον Αυλώνα Αττικής, όπου στεγάζεται μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας προς κάλυψη των αναγκών των κρατών-μελών της ΕΕ που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας (RescEU stockpiling). H Ελλάδα αποτέλεσε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα της ΕΕ, ενώ έχει ήδη παραλάβει το 100% του αποθεματικού που της αναλογεί. Τον κ. Στυλιανίδη συνόδευσε κατά την επίσκεψή του ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας του RescEU, του κοινού ευρωπαϊκού αποθεματικού μέσων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, όταν και ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από Νοέμβριο 2014 έως Δεκέμβριο 2019. Στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά σημαντικών κρίσεων, ενώ επίσης ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

PDF icon

You May Also Like

Προσλαμβάνονται 400 νέοι συνοριοφύλακες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την αύξηση των θέσεων των συνοριακών φυλάκων κατά 400.

Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου

Απίθανο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου

ΥΠΕΝ: 100 ερωταπαντήσεις για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

ΥΠΕΝ: 100 ερωταπαντήσεις για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Επίδομα ενοικίου 2019: Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

Επίδομα ενοικίου 2019: Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

Κορωνοϊός: Με εντολή Μητσοτάκη κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά και οι οργανωμένες παραλίες

Κορωνοϊός: Με εντολή Μητσοτάκη κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά και οι οργανωμένες παραλίες

«Βροχή» από προγράμματα ΕΣΠΑ μέσα στο 2016 – Ποιους και τι αφορούν

O υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνει, σε συνέντευξή…

“Έπεσαν” οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων στις χειμερινές εκπτώσεις

“Έπεσαν” οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων στις χειμερινές εκπτώσεις

Μαγιορκίνης: Ηπιότερο το νέο κύμα πανδημίας – Δύσκολο αλλά όχι απίθανο να δούμε 10.000 – 15.000 κρούσματα ημερησίως

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ «είναι πάνω από το 60%…

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 5.500 ανέργων στο δημόσιο με μισθό ως 1.140 ευρώ

ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 5.500 ανέργων στο δημόσιο με μισθό ως 1.140 ευρώ

ΥΠΕΞ Τσεχίας: Ο Πούτιν έκανε «δώρο» στην Ευρώπη

Η κρίση στα αποθέματα ΦΑ έδειξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές