Στην Π.Ε. Φλώρινας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας

 

Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκαν το πρωί της Πέμπτης 14/10/2021 ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν στις περιοχές της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού (covid-19).

Το πρόγραμμα περιελάβανε σύσκεψη, υπο τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειου Αμπα, του Δημάρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, εκπροσώπων των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας και λοιπών φορέων της Π.Ε. Φλώρινας  (Μονάδων Υγείας, Ιατρικούς, σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας  κλπ.), κατά την οποία συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και δράσεις για την εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την επιδημιολογική εικόνας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την επιτυχή λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με στόχο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού (covid-19).

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε την ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού της χώρας και τόνισε την ανάγκη επίτευξης του στόχου του γενικού εμβολιασμού του πληθυσμού σε ποσοστό 70%. Επίσης ανάδειξε την ουσιαστική συμβολή των φορέων προς αυτή τη κατεύθυνση, με παραινέσεις προς τους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της Εθνικής Εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού (covid-19) και στη προσπάθεια διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας όλων υγειονομικών μονάδων. Επιπλέον επισήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς για την αυταπάρνηση και την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση οι οποίοι εξέθεσαν απόψεις και κατέθεσαν προτάσεις γύρω από τον χώρο της υγειονομικής φροντίδας και των εμβολιασμών, ενώ εκφράστηκε η από κοινού πεποίθηση ότι η υγειονομική μάχη θα κερδηθεί.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

ΕΚΑΣΔΥΜΗ παρουσίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των υπεύθυνων των τμημάτων του ΑΣ Καστοριάς

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Α.Σ.…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…