Στην τελική ευθεία για τη 8η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα απέμειναν για την Fur Excellenve in Athens 2018  (FEA). Ειδικότερα η  Έκθεση Γούνας στην Αθήνα θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 23 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 25 Μαρτίου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών (Σ.Ε.Γ.)  Αθανάσιος Μαλεγκάνος  κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ενημέρωσε πως μετά τις εκθέσεις γούνας σε Μιλάνο και Χονγκ Κονγκ, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Αθήνα  «Τα αποτελέσματα της Έκθεσης στην Αθήνα, θα δείξουν την πορεία του κλάδου της γούνας για τους επόμενους μήνες, αλλά και τη στάση της αγοράς της Ρωσίας. Στόχος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ. είναι να ικανοποιηθούν τόσο οι εμπορικοί επισκέπτες, όσο και οι εκθέτες σε όλα τα επίπεδα. Ο κλάδος μας, περνάει δύσκολες στιγμές και ελπίζουμε ότι η Αθήνα θα κάνει τη διαφορά και θα σηματοδοτήσει την αλλαγή,  όπως άλλωστε συνέβη και κατά τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε μεν  αισιόδοξοι, αλλά και δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓ Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης επεσήμανε πως η παρουσία των Ρώσων εμπορικών επισκεπτών δεν ήταν έντονη κατά τις  προηγούμενες εκθέσεις «Δεν τους είδαμε (σ.σ. τους Ρώσους) να εμφανίζονται στο Χονγκ Κονγκ,  ούτε τους είδαμε δυνατούς στο Μιλάνο. Πιστεύουμε πως  είναι η σειρά των Ελλήνων. Εδώ είναι και το πλεονέκτημά μας».

Παράλληλα   ο κ. Χατζησυμεωνίδης, τόνισε πως προκειμένου να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα για την Έκθεση Γούνας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές και συντονισμένες ενέργειες «Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο στοχεύουμε στη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μεριδίου αγοράς, στην παγκόσμια αγορά. Παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στον παρελθόν, για τη φετινή χρονιά δουλέψαμε πάρα πολύ το πελατολόγιο της FEA και θεωρώ πως η προσπάθειά μας, ήταν πάρα πολύ καλή. Ειδικότερα, καταλήξαμε σε 1.300 εμπορικούς επισκέπτες, με τους οποίους έχουμε έρθει σε επικοινωνία, ήδη από το Νοέμβριο».

Συνολικά, θα συμμετάσχουν στην 8η FEA 45 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 25 γουνοποιητικές. Μάλιστα ο Γ.Γ. του ΣΕΓ δήλωσε πως αναμένεται να υπάρξει αύξηση στην επισκεψιμότητα των εμπορικών επισκεπτών  τουλάχιστον κατά 15%.  Παράλληλα, τη FEA θα την επισκεφτούν εκπρόσωποι  των Διεθνών Οίκων Μόδας, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιριών και επιχειρήσεων από τη Ρωσία και την Ευρασιατική Ένωση και  υψηλοί προσκεκλημένοι από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

 

Πολλές οι παράλληλες στη FEA 2018. Σε ζωντανή σύνδεση το GALA!

Για την 8η FEA, έχουν προγραμματιστεί πολλές δράσεις όπως το Εργαστήριο Γουναρικών (Work Shop), το οποίο θα απασχολήσει διπλάσιους σχεδιαστές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα δήλωσαν συμμετοχή 53 σχεδιαστές με 127 σχέδια, όπου εξ αυτών έχουν επιλεγεί τα 10 και  τα οποία και θα διαγωνιστούν στην έκθεση στην Αθήνα.

 

Όσον αφορά στο GALA,  έρχεται ακόμα καινοτομία από τον Σ.Ε.Γ. Για πρώτη φορά θα υπάρξει η παγκόσμια ζωντανή αναμετάδοσή του. Το Gala, θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν από τα εγκαίνια της Έκθεσης, δηλαδή την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. Στο Fashion Show, θα πραγματοποιηθούν οχτώ παρουσιάσεις, ενώ ο χώρος διεξαγωγής του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός στο ευρύ κοινό για λόγους ασφαλείας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως  ο Σ.Ε.Γ. έχει επενδύσει ιδιαίτερα στο κομμάτι της προβολής και της προώθησης της FEA 2018. Μάλιστα τα μηνύματα ανταπόκρισης είναι ιδιαίτερα θετικά «Η FEA, είναι μόνο η αρχή μιας χρονιάς συνεχόμενων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων», είπε κλείνοντας ο κ. Μαλεγκάνος.

You May Also Like

Νέα πρόκληση: «Μεγάλη Αλβανία»! Τη μισή Δυτική Ελλάδα, την Καστοριά και την Κέρκυρα θέλει και ο Μπερίσα

Νέα πρόκληση: «Μεγάλη Αλβανία»! Τη μισή Δυτική Ελλάδα, την Καστοριά και την…

Στη ενημερωτική συνάντηση του ΕΒΕ Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Στη ενημερωτική συνάντηση του ΕΒΕ Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Olympion House: Η αγαπημένη μας συνήθεια του καλοκαιριού επιστρέφει πολύ σύντομα για μια ακόμα χρονιά!

Olympion House: Η αγαπημένη μας συνήθεια του καλοκαιριού επιστρέφει πολύ σύντομα για μια ακόμα χρονιά!

Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς: Διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας και για την υποχρεωτική αναγραφή τιμών

  Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς: Διευκρινίσεις για τη…

Τεχνικά Έργα 3.912.400 ευρώ που υλοποιούνται στην Π.Ε. Καστοριάς, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

  Τεχνικά Έργα  3.912.400 ευρώ που υλοποιούνται στην Π.Ε. Καστοριάς, επισκέφτηκε                           ο…

Κοπή βασιλόπιτας από τη Φιλόπτωχο Αδελφότης Κυριών Καστοριάς

Την Κυριακή στην αίθουσα του Ξενοδοχείου limneon resort & spa

Εκπαίδευση των Εθελοντών Διασωστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στα θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών είχαν τα μέλη του…

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο κ.Νίκος Αλχασίδης εξήγησε για τα πλανητικά και συμπαντικά φαινόμενα

Από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Καστοριάς! (φωτογραφίες)