Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγει η Μυρτώ – Ο δικαστικός Γολγοθάς της άτυχης κοπέλας

Όλα τα δικαστικά μέσα είναι έτοιμη να εξαντλήσει η μητέρα της Μυρτώς, η κόρη της οποίας βρέθηκε άγρια κακοποιημένη πριν από περίπου μία δεκαετία στην Πάρο

Μετά την απόρριψη του αιτήματος αποζημίωσης για ηθική βλάβη στον τραυματισμό της Μυρτώς πριν από εννέα  χρόνια από το Εφετείο, η οικογένεια της άτυχης νεαρής ετοιμάζεται όχι μόνον να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα.

«Η Δικαιοσύνη έχει την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κατά κανέναν τρόπο δεν είναι υποχρεωμένο να αποζημιώσει τη Μυρτώ. Διότι δεν υπάρχει κανένας νόμος ο οποίος να καθιστά υπεύθυνο το κράτος για τις συνέπειες εγκλημάτων που διαπράττονται ατομικά από οποιονδήποτε», ανέφερε η μητέρα της.

Αρνούμαι να ικετεύω για βοήθεια

«Αυτή τη στιγμή ζούμε με τη βοήθεια κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Εκείνοι δεν φαίνονται, αλλά μας στηρίζουν. Κανείς, όμως, δεν έχει υιοθετήσει το παιδί μου για πάντα. Αυτού του είδους η βοήθεια μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή. Και ήδη υπάρχουν κάποιες θεραπείες που πρέπει να κάνει η Μυρτώ, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε μέσω αυτής της οικονομικής ενίσχυσης», αναφέρει η μητέρα.

Και προσθέτει: «Είμαι σίγουρη ότι, αν π.χ. ζούσα στη Γερμανία και είχε πάθει το παιδί μου ό,τι έπαθε, το κράτος θα μου έδινε τα μέσα ώστε να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς. Και όχι να δέχομαι ή να ζητάω βοήθεια σαν ζητιάνα. Στην Ελλάδα το κράτος με εξαναγκάζει να βγω στα ΜΜΕ και να ικετεύω για βοήθεια. Οχι, αρνούμαι να το κάνω αυτό. Και αρνούμαι επειδή έχω όλο το δίκιο με το μέρος μου. Μας έβλαψαν, τη Μυρτώ και την οικογένειά μας, εγώ δεν έβλαψα κανέναν».

Όπως αναφέρει το protothema.gr το αίτημα της κυρίας Κοτρώτσου είναι να μην ισχύσει άλλη μία καταδίκη για τη Μυρτώ, αυτή τη φορά οικονομικής φύσης. Αλλά το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αρνήθηκε να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση, η οποία απέρριπτε το σχετικό αίτημα για αποζημίωση. Το επόμενο στάδιο είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και το μεθεπόμενο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Όπως τονίζει η μητέρα της, με το πολλαπλό και αποτρόπαιο έγκλημά του, ο δράστης καταδίκασε τη Μυρτώ σε βαρύτατης μορφής, διά βίου αναπηρία. «Μετά από 9 επώδυνα χρόνια και αμέτρητες θεραπείες, η 23χρονη σήμερα Μυρτώ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε μια υποτυπώδη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Αυτό είναι, πιθανότατα, το ανώτατο όριο της αποκατάστασής της. Μέρα με την ημέρα απομακρύνεται οποιαδήποτε ελπίδα να ξεπεράσει τη σχεδόν ολική της παράλυση, την οποία προκάλεσαν οι συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι της. Επιπλέον, κατά καιρούς, όπως συνέβη εσχάτως, εκδηλώνονται παρενέργειες στον οργανισμό της Μυρτώς από τη φαρμακευτική αγωγή την οποία λαμβάνει», υπογραμμίζεται.

 

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

You May Also Like

Απαγόρευση σε διαφημίσεις για γλυκά και αναψυκτικά για καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά τις σοκολάτες, τα ζαχαρωτά, ορισμένα γλυκά, τα…

Σε διαθεσιμότητα ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επόπτη

Ο επόπτης πήρε ένα μήνα άδεια χωρίς να τον εξετάσουν οι γιατροί

Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μετεγγραφών στα ΑΕΙ -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές

Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις μετεγγραφών στα ΑΕΙ -Τι πρέπει να…

Ο ΟΗΕ για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια: «Απομακρύνετε οικογένειες και ασθενείς, υπάρχει κίνδυνος πανδημίας!»

Ο ΟΗΕ για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια: «Απομακρύνετε οικογένειες και ασθενείς,…

Barcode σε όλες τις πλαστικές σακούλες μέσα στο επόμενο δίμηνο

Τέσσερα λεπτά -τρία λεπτά συν 24% ΦΠΑ- κοστίζει από σήμερα η κάθε…

Με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία της Fur Excellence in Athens 2016, International Fur Fair

Η διοργάνωση της FEA 2016 έχει μπει στην τελική ευθεία, με εκθέτες…

Πάσχα στο χωριό και εστίαση: Όλες οι ημερομηνίες που εξετάζονται

Με πολύ προσεκτικά βήματα αναμένεται να ανοίξει η αγορά αλλά και οι…

Τι αλλάζει στην εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019

Τι αλλάζει στην εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019

Πότε θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος του Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον

Περίπου  40.000 νοικοκυριά περιμένουν να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους μέσω του Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον…