Στο Λιτόχωρο Πιερίας ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κώττας  για την 7η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

Με επίκεντρο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα στον κόσμο, τον Όλυμπο, πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στο Λιτόχωρο της Πιερίας στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής του μυθικού βουνού με θέμα “Όλυμπος: Στη γη των Θεών και των αυθεντικών εμπειριών”.

Στο πλαίσιο των εργασιών συζητήθηκαν με τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ κ. Μ. Μιχαηλίδη σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πολιτική τουριστικής προβολής  και συνεργασίας των Περιφερειών με στόχο να καταστεί η Ελλάδα προορισμός 365 ημερών.

Παράλληλα οι Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) κ. Πάνο Κουάνη για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με την ίδρυση δεκαριών Film Offices στις έδρες των Περιφερειών, με στόχους την  κάλυψη των αναγκών διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και των φορέων που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής αλλά και την προβολή και προώθηση του τουριστικού αποθέματος των Περιφερειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασικό μέλημα του ΕΚΟΜΕ είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για επανεκκίνηση της εγχώριας βιομηχανίας (οπτικοακουστικές παραγωγές) και η προστασία, υποστήριξη και ανάδειξη του κλάδου των οπτικοακουστικών μέσων και της επικοινωνίας στην Ελλάδα, ως ενός από τους κεντρικούς αναπτυξιακούς βραχίονες της χώρας. Για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα το Υπουργείο  νομοθέτησε σημαντικά κίνητρα, όπως την επιστροφή φόρων της τάξης του 35% (cash rebate) σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στον τόπο μας πραγματοποιώντας διεθνείς η εθνικές οπτικοακουστικές παραγωγές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώττας στο πλαίσιο κατ΄ ιδίαν συνάντησης με τον κ. Κουάνη δήλωσε την πρόθεση της Περιφέρειας για την άμεση και πλήρη υιοθέτηση και στήριξη του εγχειρήματος δημιουργίας Film Office στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή με μοναδικό κινηματογραφικό ενδιαφέρον, ώστε να αξιοποιηθούν  τα μοναδικά φυσικά, αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά της πλεονεκτήματα, αλλά και η αξιόλογη βιομηχανική κληρονομιά, τα ορυχεία και τα φράγματα της της ΔΕΗ και σημαντικές υποδομές που διαθέτει, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για προσέλκυση διεθνών και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών και στόχο την δημιουργία δυναμικής που θα κινητοποιήσει την οικονομία και θα ανοίξει παράθυρο ευκαιριών στους νέους ανθρώπους.

You May Also Like

Εθελοντική Αιμοδοσία Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς

Συγκεντρώθηκαν 300 φιάλες

Νέα επιτυχία για την Αστυνομία της Καστοριάς – Συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα σε περιοχή της Καστοριάς γιατί κατείχαν και μετέφεραν πάνω από 63 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της FOSSCOMM 2020, του μεγαλύτερου ετήσιου συνέδριου ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στη Ελλάδα,που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2020

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της FOSSCOMM 2020, του μεγαλύτερου ετήσιου…

Παγκόσμια καταξίωση, ως UFI Approved International Event, για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Παγκόσμια καταξίωση, ως UFI Approved International Event, για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας…

Σύλληψη δύο 18χρονων στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών, σε διαφορετικές περιπτώσεις

Σύλληψη δύο 18χρονων στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών, σε διαφορετικές περιπτώσεις

Πώς να οδηγούμε σε συνθήκες παγετού και χιονόπτωσης – Συμβουλές και Οδηγίες

Τι μπορώ να κάνω αν χρειαστεί να μετακινηθώ οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο;

Πολιτική Προστασία Δήμου Βοΐου: επικείμενη χιονόπτωση και παγετός από αύριο Πέμπτη 26 /01/2023.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο  αποχιονιστικός μηχανισμός του Δήμου Βοΐου με 25  εκχιονιστικά μηχανήματα τα οποία έχουν εξοπλιστεί εκ νέου με την επιπλέον προμήθεια  λεπίδων και αλατοδιανομέων.

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών