Στο εργοτάξιο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «Κ/Ξ ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», υπεύθυνου για την «Κατασκευή του Φράγματος Νεστορίου και των συνοδευτικών έργων Ν. Καστοριάς», βρέθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ώστε να συζητήσει με τον νέο τεχνικό Διευθυντή της Άκτωρ Α.Τ.Ε., Νικόλαο Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Αδαμόπουλος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, έπειτα από την αλλαγή της νέας διοίκησης και υπήρξε δέσμευση εκ μέρους τους πως το έργο δεν πρόκειται να σταματήσει με ευθύνη τους, μετά την επανεκκίνηση των εργασιών και την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέχρι και τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για όλες τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση του έργου και στο επόμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, γεγονός που είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί και να προκύψουν τα πολλαπλά οφέλη από την λειτουργία του (ύδρευση, άρδευση, παραγωγή ρεύματος μέσω υδροηλεκτρικού σταθμού, τουριστική αναβάθμιση). Ταυτόχρονα, επισήμανε τις προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων για την επιτάχυνση των διαδικασιών που σχετίζονται με την μελέτη του αρδευτικού δικτύου, καθώς και για τις προϋποθέσεις για την διάθεση της μελλοντικά παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του δικτύου της ΔΕΗ.

Ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στο σημείο κατασκευής του υπερχειλιστή και έγινε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Νεστορίου Κωνσταντίνος Βάρνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου Ανδρέας Γάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πασχάλης Βάσσος, Θεόφιλος Ζυμπίδης, ο εργοταξιάρχης Αθανάσιος Ριζόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν την επίβλεψη του έργου από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…