Στους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για τις μεγάλες αθλητικές στιγμές που μας χάρισαν. Κυρίως, όμως, γιατί μας έδειξαν πως η πίστη και η αφοσίωση σε ένα στόχο, με ίδιες δυνάμεις, πάντα φέρνουν αποτέλεσμα.

Στους Έλληνες αθλητές, στους Ολυμπιονίκες μας οφείλουμε ένα ακόμα πιο μεγάλο ευχαριστώ κι ένα μπράβο. Γιατί στην προσπάθειά τους βλέπουμε την επιθυμία και τη δύναμη με την οποία ένα ολόκληρο έθνος, σε μια δύσκολη στροφή της ιστορίας του, μπορεί να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Οι επιτυχίες τους μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια και είναι σταθερή πυξίδα πλεύσης.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ χρωστούμε ως αντίδωρο στους δικούς μας Δυτικομακεδόνες αθλητές, Μίλτο Τεντόγλου και Γιάννη Χρήστου που έκαναν τις καρδιές μας να χτυπήσουν ακόμα πιο δυνατά μέσα από την ξεχωριστή και σεμνή παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε περήφανοι για εσάς. Είστε πηγή έμπνευσης.

Είμαστε βέβαιοι πως στις δύσκολες ώρες της προετοιμασίας τους οι αθλητές μας, όταν αναρωτιούνται γιατί δεν κάνει η Πατρίδα περισσότερα προς αυτούς, οι ίδιοι χωρίς να λιποψυχούν, χωρίς να κάνουν συμψηφισμούς, είναι βέβαιοι για ότι κάνουν προς τους απανταχού Έλληνες χαρίζοντάς μας περηφάνια και ρίγη εθνικής συγκίνησης με την παρουσία τους, την προσπάθειά τους, τις επιδόσεις τους.

Τους θαυμάζουμε και τους ευχαριστούμε για τη γενναιότητα και το ευ αγωνίζεσθαι. Τους ευχόμαστε επιτυχίες και ευόδωσή των στόχων τους. Πάντα θα τους χαρίζουμε το χειροκρότημα και την αγάπη μας προσπαθώντας να εξαλείψουμε τις ενοχές για τις ανακόλουθες υποχρεώσεις μας.

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συνοδεύει τις προσπάθειες όλων μας, για να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει ως κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…