Συμμετοχή του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας στην 1η Εκδήλωση για τη Βιοοικονομία Θεσσαλονίκη, 10 και 11 Μαΐου 2019

 

Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας(CluBE) συνδιοργάνωσε και συμμετείχε, μαζί με άλλους διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην 1η εκδήλωση για τη βιοοικονομία την οποία οργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Βιοοικονομίας, στο Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαΐου 2019. Το Ελληνικό φόρουμ Βιοοικονομίας είναι μια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν άτομα με ενεργό ενδιαφέρον, τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τη βιοοικονομία, που επιθυμούν να δικτυωθούν και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες.

 

Στόχος ήταν να δοθούν καίριες απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τη βιοοικονομία και τα βιο-βασισμένα προϊόντα και τεχνολογίες. Κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος επισήμανε και ανέπτυξε την Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία και τις κοινές συνιστώσες που έχει με την Βιοοικονομία. Επιπλέον τόνισε ότι χρειάζεται να δομηθεί ένα ξεκάθαρο περιβάλλον βιοοικονομίας με θα εμπεριέχει χρηματοδοτήσεις στο επίπεδο της έρευνας και της παραγωγής προϊόντων ενώ είναι απαραίτητη επίσης και η μεταρρύθμιση πολλών διοικητικών λειτουργιών. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όπου εξέφρασε την ελπίδα να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της βιοικονομίας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Cluster Γιάννης Φάλλας, πραγματοποίησε εισήγηση για τη μετάβαση του Cluster από τη Βιοενέργεια στη Βιοοικονομία και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος της Βιοοικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ ο Διαχειριστής του, κ. Ντάβος, παρουσίασε το έργο RUBIZMO (Replicable business models for modern rural economies) και τα εργαλεία που δημιουργούνται σε αυτό για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο που θα αναγνωρίσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες (business cases) αλλά και τις συνθήκες εκείνες που υποστηρίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα και την οικονομική του ανάπτυξη στο σύνολο.

 

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εθνικών Φορέων του έργου RUBIZMO κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η αξιολόγηση ενός από τα εργαλεία του έργου που είναι η Εικονική Βιβλιοθήκη (Virtual Library).

 

Cluster Βιοενέργειας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας
Ιωάννης Φάλλας

Διευθυντής

Νικόλαος Ντάβος

Διαχειριστής

www.clube.gr

[email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

24610 – 56625, 53933, 986

You May Also Like

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Μ. Αντωνίου: «Για μία ακόμη φορά η Καστοριά, η Γούνα και η Τοπική Κοινωνία δέχονται απροκάλυπτα αδικαιολόγητη επίθεση από τη σημερινή κυβέρνηση»

Μ. Αντωνίου: «Για μία ακόμη φορά η Καστοριά, η Γούνα και η…

Επιστολή του Επιμελητήριου Καστοριάς προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου για την Εφαρμογή των POS

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς…

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καστοριάς

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Καστοριάς

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης να αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή της κατάργησης των διετών τμημάτων

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης να αγωνιστούμε μαζί…

Μέρκελ για Covid-19 «Πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία! «Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες»

Μέρκελ για Covid-19 «Πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία! «Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους…

ΔΕΥΑΚ: Ολοκλήρωση εργασιών αντικατάστασης φρεατίου ομβρίων υδάτων

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνεται η επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής

Ο Δήμος Καστοριάς για την τήρηση των μέτρων και τη στήριξη της τοπικής αγοράς

Ο Δήμος Καστοριάς για την τήρηση των μέτρων και τη στήριξη της…