Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο είχε την  Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 η κ. Χριστίνα Λαπόρδα, Περιφερειακή Συντονίστρια Δυτικής  Μακεδονίας για Το Ποτάμι.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κας Λαπόρδα αναφορικά με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έφτασαν αιφνίδια στην πόλη της Καστοριάς και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης μας.

Κατόπιν της συνάντησης ακολούθησε η παρακάτω δήλωση της κ. Λαπόρδα:

Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη κο Αδαμόπουλο για την άμεση ενημέρωση σε ένα θέμα που αφορά άμεσα την τοπική μας κοινωνία καθώς η τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών είναι βασικό στοιχείο μίας ευνομούμενης πολιτείας. Ενώ η αλληλεγγύη και η υποστήριξη μας για τους πρόσφυγες είναι δεδομένη, θα πρέπει να διασφαλιστεί πως οι αρχές και οι θεσμοί θα πρέπει να ενημερώνονται, ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους φιλοξενούμενους μας.

Η παντελής έλλειψη οργάνωσης από την πολιτεία είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει ενημερωθεί κανείς για την έλευση των μεταναστών στην περιοχή μας. Η αδιαφορία για τις προβλεπόμενες διαδικασίες είναι ενδεικτική της ανοργανωσιάς, της απαξίωσης των θεσμών και φορέων και εγείρει ανασφάλεια στους πολίτες για το μέλλον, αφού δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σε καίρια ζητήματα, όπως πόσοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν και για πόσο χρονικό διάστημα. Είναι ευθύνη της πολιτείας να ενημερώσει τους φορείς πόσοι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας, πόσο χρόνο θα παραμείνουν αλλά και να προετοιμαστούν οι τοπικοί φορείς (Αστυνομία, Περιφέρεια, Δήμος, Υγειονομικές Αρχές) ώστε να μη δημιουργείται αναστάτωση στους πολίτες. Αν από την άλλη δεν υπάρχει σχεδιασμός ή γνώση από το Υπουργείο μπορεί απλά η κυβέρνηση να δηλώσει για άλλη μια φορά την ανικανότητα της και να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…