Συνάντηση Δασταμάνη-Σπύρτου στις σύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

 

Συνεχίζεται η στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχε η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Άννα Σπύρτου με τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου 2021, στις σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες του Ιδρύματος που φιλοξενούνται σε ανακαινισμένο χώρο της Μαθητικής Εστίας του Δήμου μετά και τη σχετική παραχώρηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

 

Αρχικά συζητήθηκε το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου εκφράστηκε η από κοινού ανησυχία αλλά και ο προβληματισμός για το μέλλον των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ξενάγηση του Δημάρχου στις εγκαταστάσεις των φοιτητικών εστιών, δυναμικότητας 67 ατόμων, οι οποίες είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν φοιτητές και φοιτήτριες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όταν η πανδημία το επιτρέψει.

 

Επισημαίνεται ότι στις Φοιτητικές Εστίες των Γρεβενών έγινε πρόσφατα η παραλαβή επίπλων και λοιπού ξενοδοχειακού εξοπλισμού (58.205€), επίπλων εξωτερικού χώρου (3.370€) και ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (12.686€) ενώ είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου προκειμένου να αυτονομηθεί σύντομα η θέρμανση και η ηλεκτροδότησή τους. Δράση που θα υλοποιηθεί μέσα από το τεχνικό έργο «Αυτονομία Θέρμανσης και Ηλεκτρικής Εγκατάστασης στη Φοιτητική Εστία Γρεβενών» το οποίο εγκρίθηκε προς δημοπράτηση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με προϋπολογισμό 73.780€.

 

Επιπλέον, έχει γίνει σχεδιασμός και μελέτη προκειμένου να υπάρχει πλήρη κάλυψη του χώρου των Εστιών, με ασύρματο δίκτυο internet (WIFI). Η προμήθεια αυτή έχει προϋπολογισμό 8.000€ και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Πανεπιστημίου. 

 

Επί τάπητος τέθηκε επίσης, η δημοπράτηση και η κατασκευή του έργου για τη Στεγανοποίηση των κτιρίων του Πανεπιστημίου στη Μυρσίνα Γρεβενών το οποίο θα επιλύσει προβλήματα που αφορούν στην μη αποτελεσματική υγρομόνωση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το προτεινόμενο αυτό τεχνικό έργο, προϋπολογισμού 455.000€, έχει ως στόχο να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις λειτουργικές, ασφαλείς και αξιοπρεπείς από αισθητικής άποψης ενώ έχει ήδη εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και πρόκειται να δημοπρατηθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Από την πλευρά του ο κ. Δασταμάνης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Γρεβενών ήταν, είναι και θα είναι συμπαραστάτης του Πανεπιστημίου σε οτιδήποτε χρειαστεί, υποστηρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει στην ενδυνάμωση και στήριξη των δομών παιδείας όλων των βαθμίδων, πόσο δε μάλλον στην ίδρυση και λειτουργία Φοιτητικών Εστιών, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε πολλούς νέους και νέες να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους που για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν τις ξεκινούσαν.

You May Also Like

Συμφωνία μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ για τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού ΤΑΡ, από τους Κήπους του Έβρου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, έως την Ιεροπηγή Καστοριάς στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας

Συμφωνία μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ για τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του…

Κοζάνη: 59χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με εκρηκτικά- Υπέκυψε στα τραύματά του

«Ζώστηκε» εκρηκτική ύλη την οποία πυροδότησε

Δήμος Γρεβενών: “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας” – Οι Εικαστικές Δημιουργίες του 1ου Δημοτικού (Βίντεο)

  Δήμος Γρεβενών: “Ζωγραφίζουμε την Ελευθερία μας” – Οι Εικαστικές Δημιουργίες του…

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Γρεβενά

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Γρεβενά

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής

Δυναμικό Come Back της γούνας!/ Το Fur Shopping Festival 2020 θα φέρει την “ανάσταση”  του κλάδου της γουνοποιίας, μετά από μια πολύ δύσκολη υγειονομική και οικονομική περίοδο

Δυναμικό Come Back της γούνας!/ Το Fur Shopping Festival 2020 θα φέρει…

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ομαδικό Εργαστήριο αυτογνωσίας με θέμα: “Γνωρίζοντας τον εαυτό μου, διαχειρίζομαι την ανεργία μου” στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ομαδικό Εργαστήριο αυτογνωσίας με θέμα: “Γνωρίζοντας τον εαυτό μου, διαχειρίζομαι την ανεργία…