Συνάντηση εργασίας Μαρίας Αντωνίου με Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Βίκυ Λοϊζου

 

Περιφερειακή Διάσταση της Τουριστικής Ανάπτυξης και αναγκαιότητα διάδρασης Τοπικής – Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης

 

Με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου συναντήθηκε στην Αθήνα η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Στη συνάντηση εργασίας τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της περιφερειακής διάστασης της τουριστικής ανάπτυξης και η αναγκαιότητα διάδρασης Τοπικής – Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές αλλά και αναπτυσσόμενες με ανεκμετάλλευτο προς το παρόν πλούτο. Έχει σημασία για εμάς, να αναδειχθεί η τοπική-περιφερειακή διάσταση της τουριστικής ανάπτυξης και η δυνατότητα χρηματοδότησής της μέσα από όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λοϊζου.

Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου τόνισε:

«Η ανάπτυξη του Τουρισμού και η προβολή του τουριστικού προϊόντος είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Μετά και τις ανακοινώσεις διά στόματος του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την παρουσίαση του οδικού χάρτη είμαστε αισιόδοξοι ότι η περιπέτεια αυτή φτάνει στο τέλος της».

Και συμπλήρωσε : «Από την αρχή της πανδημίας Κράτος και πολίτες συνεργαστήκαμε σε μία πρωτόγνωρη συμμαχία ευθύνης. Και συνεχίζουμε για να έχουμε ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι».

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19