Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μενέλαου Μακρυγιάννη, με εκπροσώπους του Μπλόκου Αγροτών της Τεχνομπετόν, πρώην Πολυμύλου, για τα προβλήματα των αγροτών

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα του κλάδου τους και ο Αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του, τους ενημέρωσε για τα προγράμματα που τρέχουν από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για τη στήριξη του αγροτικού τομέα που είναι πυλώνας της οικονομίας μας.

Μεγάλα προγράμματα και έργα από την Περιφέρεια μας, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με σκοπό να βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των αγροτών, όπως είναι η Αγροτική Οδοποιία και ο Αγροτικός Εξηλεκτρισμός και παράλληλα, έργα που σκοπό έχουν να αυξήσουν την αγροτική παραγωγή και τις καλλιεργητικές δυνατότητες και επιλογές,  μέσω της δημιουργίας των Φραγμάτων και τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ, δίνοντας επιπλέον δυνατότητες αύξησης του αγροτικού εισοδήματος.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες που παρέχει ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος και τα Σχέδια Βελτίωσης που θα τρέξουν στο προσεχές διάστημα, με τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαο Μακρυγιάννη να επισημαίνει, ότι πέρα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, πρέπει να στραφούμε και να οργανωθούμε με βάση μεγαλύτερα σχήματα, όπως οι συνεταιρισμοί και οι εταιρίες  με πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα, για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο βαθμό τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται σε αυτά τα σχήματα.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…