Ο τουρισμός ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ζήσης με τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 

Ο κος Ζήσης επισήμανε στον κ. Πέγκα τις δυνατότητες που έχει η Καστοριά στον τομέα του τουρισμού πόλεων. Δίχως να εγκαταλείπουμε εκείνα τα στοιχεία που μας καθιέρωσαν τουριστικό προορισμό όπως, η λίμνη Ορεστιάς, το φυσικό περιβάλλον, τα βυζαντινά μνημεία και οι ορεινοί όγκοι Βιτσίου και Γράμμου, προχωράμε στην ανασύνθεση του τουριστικού μας προϊόντος σε μία περιοχή όπου ο τουρισμός έχει εκτεταμένη οικονομική επίδραση.

 

Οι δυο Αντιδήμαρχοι εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία ώστε να υπάρξει μία κοινή προώθηση του τουρισμού, στη βάση της φιλίας των δυο δήμων.

 

«Έχουμε συνεργαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προώθηση και ανάδειξη του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία και στην Καστοριά», δήλωσε ο κος Πέγκας «Mία συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια. Η Καστοριά διαθέτει τέτοια πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχθούν και να προβληθούν περαιτέρω με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο, είτε για τις τουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές είτε μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός κ.ά.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19