Συνάντηση της φοιτητικής ομάδας ASPiRE με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαο Λυσσαρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Όλγα Πουταχίδου

 

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Λυσσαρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κ. Όλγα Πουταχίδου πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Παντελής Αγγελίδης και η φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE (Aerospace Research Engineering) του Πανεπιστημίου.

Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η κατάκτηση της πρώτης θέσης της φοιτητικής ομάδας ASPiRE, στον πανελλήνιο διαγωνισμό CanSat in Greece 2020. Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν τις προηγούμενες δράσεις και επιτυχίες τους και ανέπτυξαν τους στόχους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα των φοιτητικών ομάδων του Ιδρύματος και τη σημαντική δουλειά που γίνεται σε αυτές, με τη συνδρομή των καθηγητών, καθώς μέσα από τις ομάδες οι φοιτητές εξασκούν τα γνωστικά τους αντικείμενα, στοχεύοντας στην Αριστεία, την Έρευνα και καλλιεργώντας ταυτόχρονα έννοιες όπως η συνεργασία και η ομαδικότητα. Τόνισε, τέλος, ότι πολλές φοιτητικές ομάδες του Ιδρύματος, έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης συνεχάρη την ομάδα υπογραμμίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, καθώς αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως αναπτυξιακός μοχλός για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα στηρίξει ανάλογες προσπάθειες, δίνοντας κίνητρο στους νέους επιστήμονες, στόχοι που διατυπώνονται και στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση του brain drain.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Όλγα Πουταχίδου ανέφερε ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί πρόγραμμα ενημέρωσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Περιφέρειας, με στόχο τη δημιουργία ανάλογων ομάδων και στις σχολικές βαθμίδες.

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Συνελήφθη 48χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 48χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Λήψη διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εμφάνισης αρκούδας  στο Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας

  Λήψη διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εμφάνισης αρκούδας  στο Ζωολογικό…