Συνάντηση της φοιτητικής ομάδας ASPiRE με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαο Λυσσαρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Όλγα Πουταχίδου

 

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Λυσσαρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού κ. Όλγα Πουταχίδου πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Παντελής Αγγελίδης και η φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE (Aerospace Research Engineering) του Πανεπιστημίου.

Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η κατάκτηση της πρώτης θέσης της φοιτητικής ομάδας ASPiRE, στον πανελλήνιο διαγωνισμό CanSat in Greece 2020. Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν τις προηγούμενες δράσεις και επιτυχίες τους και ανέπτυξαν τους στόχους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο Πρύτανης, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα των φοιτητικών ομάδων του Ιδρύματος και τη σημαντική δουλειά που γίνεται σε αυτές, με τη συνδρομή των καθηγητών, καθώς μέσα από τις ομάδες οι φοιτητές εξασκούν τα γνωστικά τους αντικείμενα, στοχεύοντας στην Αριστεία, την Έρευνα και καλλιεργώντας ταυτόχρονα έννοιες όπως η συνεργασία και η ομαδικότητα. Τόνισε, τέλος, ότι πολλές φοιτητικές ομάδες του Ιδρύματος, έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης συνεχάρη την ομάδα υπογραμμίζοντας τη σημασία της καινοτομίας, καθώς αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως αναπτυξιακός μοχλός για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα στηρίξει ανάλογες προσπάθειες, δίνοντας κίνητρο στους νέους επιστήμονες, στόχοι που διατυπώνονται και στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση του brain drain.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Όλγα Πουταχίδου ανέφερε ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί πρόγραμμα ενημέρωσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Περιφέρειας, με στόχο τη δημιουργία ανάλογων ομάδων και στις σχολικές βαθμίδες.

 

You May Also Like

Δήμος Γρεβενών: Υλοποιείται το Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης των Κοινοτήτων Κηπουρειού και Πριονίων

Δήμος Γρεβενών: Υλοποιείται το Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης των Κοινοτήτων Κηπουρειού και Πριονίων

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ». Αναλυτικά τα ποσά για τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με 150 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα…

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου στο Κέντρο Υγείας, στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.,στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άργους Ορεστικού

«Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα σε δομές που είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των συμπολιτών μας»

Π.Ε. Καστοριάς: Το Πρόγραμμα Εορτασμού «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα»

Π.Ε. Καστοριάς: Το Πρόγραμμα Εορτασμού «Ημέρας  Μακεδονικού Αγώνα»

Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπής από κατάστημα σούπερ μάρκετ στην Πτολεμαΐδα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου και ενός 31χρονου

Εντυπωσιακή Άσκηση της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Διάσωση μαθητών με αναπηρία σε εικονικές συνθήκες σεισμού

Με μεγάλη επιτυχία και άψογο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση πολιτικής προστασίας,

Κοινή αιμοδοσία από ΣΕΑ Καστοριάς και ΑΠΣ ΙΚΜΑΔΑΣ στις 19/12/2017

Κοινή αιμοδοσία από ΣΕΑ Καστοριάς και ΑΠΣ ΙΚΜΑΔΑΣ στις 19/12/2017