Η εφημερίδα “Ορίζοντες” φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα τον Shooting Guard του Α.Σ. Καστοριάς Ανδρέα Πετρόπουλο,  στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιεί για την ομάδα των “Γουναράδων”.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/qWUHxWChPG4?start=1″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe]

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος αγαπούσε από μικρός τον αθλητισμό και είχε ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο η κολύμβηση κ.α. Ωστόσο το μπάσκετ ήταν εκείνο που τελικά τον κέρδισε «Ξεκίνησα στα 12 από την τοπική ομάδα της περιοχής μου και από τότε δεν το σταμάτησα. Μου άρεσε το μπάσκετ διότι είναι ένα ομαδικό άθλημα και το χαρακτηρίζουν η πίεση και η ένταση».

Το καλοκαίρι που μας πέρασε χτύπησε το τηλέφωνό του και του προτάθηκε να είναι μέλος του ρόστερ των “Γουναράδων” «Μίλησα με τον Προπονητή Νίκο Καραγιάννη και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του, διότι ήξερα τι είχε καταφέρει. Πιστεύω ότι μου δόθηκε μια καλή ευκαιρία να έρθω στην Καστοριά και να κάνω μια γεμάτη Α2».

Όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές της Καστοριάς, ο Ανδρέας ανέφερε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στο Γήπεδο, τα οποία γιγαντώνονται με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως είναι οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας «Υπάρχουν φορές που αναγκαστικά ακυρώνονται οι πρωινές προπονήσεις λόγω ψύχους. Ελπίζω πως θα γίνει κάτι και θα διορθωθεί αυτό το θέμα,  καθώς δεν μπορείς να δουλέψεις με αυτές τις συνθήκες. Τέτοια κατάσταση δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά. Η Διοίκηση μας προσφέρει τα πάντα, η ομάδα δουλεύει ασταμάτητα, οπότε και οι υποδομές θα πρέπει  να είναι καλύτερες».

Η αγάπη του Ανδρέα για το μπάσκετ είναι έντονη και δεν το θεωρεί επάγγελμα με την ψυχρή έννοια του όρου, καθώς πιστεύει ότι για να μπορέσει κάποιος να παίξει μπάσκετ πρέπει να αφιερώνει όλο του τον εαυτό σε αυτό και  να προσπαθεί καθημερινά να γίνεται καλύτερος, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του προπονητή του «Θυμάμαι μια μέρα κατά την προπόνηση είχα πει στον coach μας ότι είμαι κουρασμένος. Τότε μου είπε ότι η κούραση είναι στο μυαλό, δεν υπάρχει η σωματική και ότι μπορώ να παίξω σερί τρία παιχνίδια. Είχε απόλυτο δίκιο. Γενικότερα όλο το team της ομάδας είναι συνεχώς από πάνω μας και μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούνε».

Η καθημερινότητα  του Ανδρέα μόνο εύκολη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθώς αυτή περιλαμβάνει πολλές ώρες προπονήσεων και  γυμναστικής «Το μοτίβο που μας έχει περάσει ο coach μας, είναι ότι η προπόνηση μας κάνει καλύτερους και είναι ο καθρέφτης των παιχνιδιών. Πιστεύω πως οι μπασκετμπολίστες είμαστε ευλογημένοι που κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα, οπότε κάποια πράγματα δεν μας πειράζει που τα αφήνουμε στην άκρη». 

Κλείνοντας ο Shooting Guard του Α.Σ. Καστοριάς τόνισε πως η ομάδα που εκπροσωπεί, είναι μια ομάδα για την οποία τη φετινή σεζόν θα μιλάει όλη η Α2 «Είμαι πεπεισμένος για αυτό, καθώς ξέρω πολύ καλά τη δουλειά που κάνουμε. Η Α2 είναι μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, θέλει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά».

 

More info

Ηλικία:24

Καταγωγή: Αθήνα

Ύψος: 1.96

Θέση: Shooting Guard

Μότο: Never give up

Καλύτερη συμβουλή που έχει ακούσει: Η κούραση είναι μόνο στο μυαλό μας

Οικογενειακή κατάσταση: Ελεύθερος

Πώς διαχειρίζεται την ήττα: Προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που έχει κάνει

Πώς διαχειρίζεται τη νίκη: Ένα παιχνίδι σταματάει το Σάββατο και πάει για καινούργια νίκη

Πώς του φαίνεται η πόλη της Καστοριάς: Δεν περίμενε να έχει τόσο κρύο!

 

 

 

 

1 comment

Comments are closed.

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΧΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΧΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών και η ανδρική…

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο