Συνδυασμός “ΕΛΠΙΔΑ”: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

 

Μπροστά σε ένα νέο ολέθριο λάθος βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή μετά το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε μετά από πρόταση του Συνδυασμού μας.

Το πρώτο ολέθριο λάθος ήταν η υποτίμηση της μαζικής επιστροφής χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, στην ΠΕ Καστοριάς των 400 συμπολιτών μας από την Ιταλία και τους Αγίους Τόπους. Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να «φορτώσει» το λάθος στον ΕΟΔΥ δεν ευσταθεί, αφού η ίδια δεν έκανε κανένα επίσημο ερώτημα  που να τεκμηριώνει το μέγεθος του προβλήματος και να ζητά οδηγίες.

Το δεύτερο ολέθριο λάθος, είναι το να μην εισηγηθεί στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του ΕΟΔΥ, για κήρυξη Καραντίνας  σε συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Καστοριάς, την οποία με επίμονες ερωτήσεις μας εκμαιεύσαμε ότι, είχε κατατεθεί στην σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς το Σάββατο 28 Μαρτίου, αλλά και να μην δεχθεί τη πρόταση μας για κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης της  ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου Βοΐου.

Η διαστρέβλωση από τον Περιφερειάρχη της έννοιας της Έκτακτης Ανάγκης, την οποία αυθαίρετα ταύτισε με την έννοια της Καραντίνας, όπως εκτενώς εξηγήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δημιούργησε σύγχυση στους Δημάρχους.

Η ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου Βοΐου για την ανάγκη κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη, της ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου του, όπως προτείναμε και εμείς, θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον Περιφερειάρχη καθώς βασιζόταν στην εμπειρία του από τα άμεσα θετικά αποτελέσματα που έφερε η κήρυξη Καραντίνας στους δύο οικισμούς  του Βοΐου που σήμερα ανακάμπτουν σταδιακά.

Η εισήγηση της «αυστηροποίησης των Μέτρων» που τελικά προτάθηκε από την Περιφερειακή Αρχή, δεν έχει πρακτική αξία και δεν μεταφράζεται σε κάτι νέο. Η αυστηροποίηση των Μέτρων υπάρχει ήδη αλλά στην περίπτωση της ΠΕ Καστοριάς δεν έφερε θετικά αποτελέσματα.

Η εισήγηση για μέτρα Έκτακτης Ανάγκης μόνο για το Νοσοκομείο Καστοριάς επίσης δεν θα έχει αποτέλεσμα αν η ΠΕ δεν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, καθώς αυτή είναι η μοναδική πράξη με νομική υπόσταση που θα δώσει προτεραιότητα για λήψη μέτρων τόσο για το Νοσοκομείο όσο και την ΠΕ συνολικά.

Η ΠΕ Καστοριάς και ο Δήμος Βοΐου έχουν σήμερα το ένα τέταρτο (25%) των συνολικών θανάτων από τον ιό στη Χώρα, (8 σε σύνολο 32),  έξι φορές περισσότερα κρούσματα  από τον πανελλαδικό μέσο όρο και μέσα σε δύο μόνο μέρες είχε είκοσι νέα κρούσματα και ένα ακόμη θάνατο.

Τι άλλα στοιχεία να χρειάζεται κανείς για να ξεπεράσει κάθε αμφιβολία ότι πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, αν βέβαια δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του;

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τέλους επιμείναμε για την κήρυξη της ΠΕ Καστοριάς και του Δήμου Βοΐου σε Έκτακτη Ανάγκη.

Η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση μπορούν να πάρουν μέτρα για να αποζημιώσουν τους παραγωγούς που θα πληγούν από το μέτρο.

Λύσεις υπάρχουν για όλα. Μόνο η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν διορθώνεται.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα από άλλες περιοχές της Χώρας, τα μέτρα που προτείναμε τόσο εμείς, όσο και η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και οι Δήμαρχοι των τριών Δήμων της ΠΕ Καστοριάς, που αλλιώς κινδυνεύουν να μείνουν κενό γράμμα.

Είναι θετικό ότι η πρόταση μας για τη λήψη μέτρων στο εργοτάξιο της Πτολεμαΐδας V έγινε δεκτή.

Επίσης είναι θετικό ότι δεκτή έγινε και η πρότασή μας για την δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου σε επίπεδο Περιφέρειας με συμμετοχή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Λίγες στιγμές στη δημόσια ζωή του καθένα από εμάς που οι πολίτες έχουν εμπιστευθεί με τη ψήφο τους, είναι τόσο μα τόσο κρίσιμες.

Είναι ώρα βαριάς ευθύνης για όλους.

Το μήνυμα είναι ένα: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

  1. πατήστε εδώ για να διαβάσετε την εισήγηση του συνδυασμού στο Π.Σ.
  2. πατήστε εδώ για να ακούσετε το απόσματα επί της ψηφοφορίας στο Π.Σ. 29 03 2020

 

Γραφείο τύπου Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”

You May Also Like

Ασφαλτόστρωση από τον κόμβο της ΕΔΗΚΑ μέχρι τον κόμβο της ΧΛΟΗΣ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Ασφαλτόστρωση από τον κόμβο της ΕΔΗΚΑ μέχρι τον κόμβο της ΧΛΟΗΣ από…

Έρχεται το “Festival τεχνών ArTgos” για να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές

Το Festival τεχνών ArTgos είναι και φέτος κοντά σας στις 15 και…

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 18-20 Αυγούστου

Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι το καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 18-20…

«ΦιλόΔημος II»: Νέες χρηματοδοτήσεις σε δήμους για παιδικές χαρές και συντήρηση σχολείων. 5.400 ευρώ για τον Δήμο Νεστορίου

 «ΦιλόΔημος II»: Νέες χρηματοδοτήσεις σε δήμους για παιδικές χαρές και συντήρηση σχολείων.…

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε. για τη Black Friday

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε. για τη Black Friday

Φεστιβάλ Γράμμου – Ανακοίνωση προγράμματος 2024

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το φετινό μας πρόγραμμα! Πλούσιο και πολυθεματικό, με εξαιρετικές συμμετοχές και αξιόλογα σχήματα σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων και συναντήσεων!

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση  κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια

18 ερωτήσεις και απαντήσεις για την απαγόρευση  κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την…

Aποτελέσματα αγωνιστικής δραστηριότητας της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς το Σάββατο 27 Απριλίου 2024.

ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 0-3 ΑΠ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ