Πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2016 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω Δασικών Πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2016».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος κατά την έναρξη της σύσκεψης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τον απαραίτητο συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τον πρώτο λόγο στη δράση αυτή έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την Περιφερειακή Ενότητα να στέκεται αρωγός της, σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο και ενημερώθηκαν όλοι οι παράγοντες για τις νέες αλλαγές που ήταν απαραίτητες να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συζητήθηκε η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση, τις δασικές εκτάσεις γενικότερα, καθώς και τις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καστοριάς. Παράλληλα αναφέρθηκαν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου αλλά και προτάθηκαν ενέργειες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές, ενόψει της νέας θερινής περιόδου 2016.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Π. Ασλανίδης, εκπρόσωπος του 15ου ΣΠ/ «XV ΜΠ» Γ. Λαμπράκης Αν/χης ΠΒ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Ανιπ/χος Κ. Τσαλίκης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Θ. Νέστορας, ο Αερολιμενάρχης Καστοριάς Γ. Δαρλαγιάννης, Αντιδήμαρχοι των Δήμων με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Καστοριάς, η Δ/ντρια Δασών Καστοριάς, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Καστοριάς, ο 1ος και 2ος κυνηγετικός σύλλογος και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και εθελοντικών οργανώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…