Συνεργασία Δήμου Καστοριάς – Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
για την αξιοποίηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς

Σε ένα μεγάλο βήμα προχωρά ο Δήμος Καστοριάς, με στόχο την αξιοποίηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, όπου παρουσιάστηκαν το προτεινόμενο πλάνο αλλά και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση του ακινήτου. Τον πρύτανη συνόδευαν οι Αντιπρυτάνεις, Γεώργιος Ιορδανίδης και Άννα Σπύρτου, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Γεώργιος  Λάππας.

Σε συνέχεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2019, επίσκεψη – αυτοψία του Αντιπρύτανη, Καθηγητή Γεώργιου Ιορδανίδη και του διοικητικού υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Δάρδα, στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, όπου εκτιμήθηκε ότι το συγκεκριμένο σχολείο δύναται να φιλοξενήσει τμήματα και δομές του Πανεπιστημίου. Επόμενο στάδιο, η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και το συγκεκριμένο κτίριο να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σημείωσε ότι «ξεκινάμε τη διαδικασία αξιοποίησης και ανάδειξης ενός ιστορικού σημείου της Καστοριάς που έχει τόσο ανάγκη η περιοχή της Ομόνοιας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μεθοδικά, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».

Στιγμιότυπο από την αυτοψία στο 1ο Γυμνάσιο. Από αριστερά ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Ιορδανίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων – Πολεοδομίας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Πέτρος Δοκόπουλος και ο διοικητικός υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Δάρδας. Παρών στην αυτοψία ήταν και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, Χρήστος Μουρατίδης.

 

Από αριστερά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, Χρήστος Μουρατίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, Γεώργιος Λάππας, η Αντιπρύτανης, Άννα Σπύρτου, ο αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Πέτρος Δοκόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Αντιπρύτανης, Γεώργιος Ιορδανίδης.

 

You May Also Like

Υπεγράφη η μείωση ενοικίου Ιουλίου και Αυγούστου-Ποιοι την δικαιούνται

Υπεγράφη η μείωση ενοικίου Ιουλίου και Αυγούστου-Ποιοι την δικαιούνται

Πραγματοποιήθηκε η 6η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε η 6η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καστοριάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Αποπληρώθηκε ποσό 94.000€ για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Αποπληρώθηκε ποσό 94.000€ για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στους παιδικούς…

Μηλόξυδο το αδυνατιστικό: Οφέλη του που δεν γνωρίζατε

Μηλόξυδο το αδυνατιστικό: Οφέλη του που δεν γνωρίζατε

Ο Ενθρονιστήριος Λόγος του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

Ο Ενθρονιστήριος Λόγος του Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

Κοπή κλαδιών και διαμόρφωση τάφρων στον δρόμο Καλοχωρίου – Άνω Πτεριάς

Παρεμβάσεις της Π.Ε. Καστοριάς

Αναβάλλεται, λόγω καιρού, η συναυλία των Ζερβουδάκη – Λούλατζη στην Πρέσπα

Η βροχή ασταμάτητη και η πρόγνωση λέει ότι θα συνεχιστεί.

Εθνική Τράπεζα: Η λίστα με τα 41 καταστήματα που κλείνουν -Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Εθνική Τράπεζα: Η λίστα με τα 41 καταστήματα που κλείνουν -Αντιδρούν οι…

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς  οι καλλωπιστικές παρεμβάσεις από το Δήμο Καστοριάς

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς  οι καλλωπιστικές παρεμβάσεις από το Δήμο Καστοριάς  

Τα Νομαρχιακά τμήματα Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, της  ΑΔΕΔΥ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της χώρας

Τα Νομαρχιακά τμήματα Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, της ΑΔΕΔΥ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν την…