Παράταση λειτουργίας για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια “πήρε” το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  και Διαφάνειας Χρήστος Δαμιανού προέβη στην ανακοίνωση μιας ιδιαίτερα ευχάριστης εξέλιξης που αφορά στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω Κέντρο απευθύνονται σε γυναίκες οι οποίες υφίστανται οποιοδήποτε είδος βίας (σωματική, ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική), αλλά και σε κάθε γυναίκα που αισθάνεται ότι θέλει να ακουστεί.

Ειδικότερα, η σύμβαση της προαναφερόμενης δομής έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθησαν πολύ θετικά καθώς η λειτουργία του Κέντρου παρατείνεται για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια. Η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Οφείλω να συγχαρώ τους αρμόδιους υπαλλήλους για το έργο που επιτέλεσαν πάνω σε αυτό το θέμα. Εμείς από τη μεριά μας, καταθέσαμε  την πρόταση ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς γνωρίζουμε ότι  θα προσφέρει ένα μεγάλο έργο στο Δήμο μας και με ξεχωριστή ανταπόκριση προς την κοινωνία μας», δήλωσε ο κ. Δαμιανού.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί  η πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου (νομικής κατεύθυνσης), ενώ στην παρούσα φάση είναι στελεχωμένο από τρία άτομα, (Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Κοινωνιολόγο) και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Το Κέντρο στεγάζεται στις Νέες Εργατικές Κατοικίες- Περιοχή Χλόη στην Καστοριά. Τηλέφωνο/ fax 2467022122, e-mail: [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Τα 10 σημεία «κλειδιά» στη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Τα 10 σημεία «κλειδιά» στη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Εισήγηση των Δημοτικών Συμβούλων Καστοριάς για απόδοση στον Κώστα Σημαιοφορίδη του “Χρυσoύ Κλειδιού” της πόλης

Εισήγηση των  Δημοτικών Συμβούλων  Καστοριάς για απόδοση στον Κώστα  Σημαιοφορίδη του  “Χρυσoύ…

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεταλλαγμένα στελέχη Κορωνοιού σε μινκ στη Δυτική Μακεδονία

  Δηλώσεις Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη  με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο…

Συνάντηση με τη βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Καστοριάς

Συνάντηση με τη βουλευτή Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της…

Τιμητική πλακέτα στον Ζήση Τζηκαλάγια για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο

Τιμητική πλακέτα στον Ζήση Τζηκαλάγια για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο

240 εμπορικοί επισκέπτες από 19 χώρες πέρασαν τις πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης

240 εμπορικοί επισκέπτες από 19 χώρες πέρασαν τις πύλες του Κέντρου Γούνας…

Σε πλήρη ετοιμότητα το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού

Σε πλήρη ετοιμότητα το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας…

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των μελών του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Διάθεση κάδων κομποστοποίησης στους Δημότες Καστοριάς

Διάθεση κάδων κομποστοποίησης στους Δημότες Καστοριάς

Ἑορτή Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου «Νενίκηνται τῆς φύσεως οἱ ὅροι ἐν Σοί, Παρθένε ἄχραντε»

Tοῦ Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου