Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  στην  Καστοριά το μαθητικό συνέδριο «Τα παιδιά παρουσιάζουν …οι μεγάλοι σιωπούν»

 

 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους,  το Διευθυντή Εκπαίδευσης ,την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Καστοριάς και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν  φέτος  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μαθητικό συνέδριο με θέμα:

«Τα παιδιά παρουσιάζουν …οι μεγάλοι σιωπούν»

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες την εμπειρία, μέσω του δημόσιου βήματος, να εκθέσουν οι ίδιοι-ες τις σχολικές εργασίες και δράσεις τους και να αναδειχθούν οι ικανότητες και δεξιότητες, που αφορούν σε αυτήν την πρόκληση, προάγοντας με τον τρόπο αυτό την επικοινωνία, την δημιουργικότητα, την φαντασία, την συνεργασία, την καινοτομία και όλες τις ειδικές δεξιότητες και γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν θα είναι σχετικές με τα αναλυτικά προγράμματα , Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης, Αγωγή  Υγείας, Πολιτισμός & Τέχνες, Ιστορία  – Τοπική ιστορία , Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες – Εκπαιδευτική Ρομποτική κ.α.

Παράλληλα με τις παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν και βιωματικά εργαστήρια με την συμμετοχή μαθητών, εκπ/κών και γονέων όπου και πάλι τον «πρώτο λόγο» θα τον έχουν οι μαθητές.

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 08:45-15:00 στο χώρο του ΤΕΙ Καστοριάς.

 

Το συνέδριο είναι ανοιχτό και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος ( μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς, τοπική κοινωνία).

 

Αρωγοί της εκδήλωσης είναι :

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς
  • Ο Δήμος Καστοριάς
  • Η ¨Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

 

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Αλεξίου Ρέτζιου Κων/να

Αντωνίου Παρασκευή

Μαλέα Βασιλική

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…