Συνεχίζεται με μεγάλη επισκεψιμότητα η έκθεση του Φίλιππου Σαμανόπουλου “Η ζωή μέσα από τα ερείπια” στο Αρχοντικό Μπασάρα (φωτογραφίες)

Τα καρφιά του Φίλιππου Σαμανόπουλου επέστρεψαν, και αυτή τη φορά δεν είναι μόνα τους, αλλά πλαισιώνονται κι από άλλα αντικείμενα του παρελθόντος και του παρόντος, ανασύροντας ιστορίες από τα παλιά κι από το σήμερα, τις οποίες είναι πάντα πρόθυμος να τις αφηγηθεί ο καλλιτέχνης. Στα έργα της έκθεσης δεν υπάρχουν τίτλοι. Είναι καθημερινές ανθρώπινες στιγμές, στις οποίες τα καρφιά συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο.


Για την έκθεση ο καλλιτέχνης αναφέρει: “Τα καρφιά ενός χαμένου αρχοντικού, επιστρέφουν την αυγή του 21ου αιώνα στην πόλη που κάποτε υπήρχε το σπίτι τους και μπαίνουν στην πολυκατοικία που χτίστηκε στη θέση αυτού, βλέποντας στιγμές της ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν.
Για τη δημιουργία των ανθρώπινων παραστάσεων χρησιμοποιήθηκαν χειροποίητα καρφιά που βρέθηκαν στα ερείπια κατεστραμμένων Αρχοντικών της πόλης της Καστοριάς, χωρίς να γίνει καμία παρέμβαση του σχήματός τους,  με απώτερο σκοπό να φανεί η απόλυτη εγκατάλειψη.
Για τα σκηνικά των έργων χρησιμοποιήθηκαν υλικά που προσφέρθηκαν από απλούς καθημερινούς ανθρώπους της πόλης, που έχω την τύχη να γνωρίζω και τους οποίους ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά τους καθώς για τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε μαζί.”


Η έκθεση “Η ζωή μέσα από τα ερείπια” καλύπτει όλους τους ορόφους του Αρχοντικού Μπασάρα, όλα τα δώματα, τις γωνίες, τα παράθυρα…
Θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου ώρες 10:00 με 13:00 και 17:00 με 21:00 και τη διοργανώνει ο ίδιος ο Φίλιππος Σαμανόπουλος.

ΠΗΓΗ:https://fouit.gr/

You May Also Like

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κοζάνης: Μετά την απόφαση του Π.Σ είναι ώρα για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες όλων των φορέων

      Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κοζάνης: Μετά την απόφαση του Π.Σ είναι…

Διαπιστώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου σε περιοχή του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στις 30 Ιουλίου 2020

Διαπιστώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου σε περιοχή του…

Η χρηματοδότηση δρομολογίων για τις άγονες γραμμές, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους εκπροσώπους των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ

Η χρηματοδότηση δρομολογίων για τις άγονες γραμμές,  στο επίκεντρο της συνάντησης του…

Εμπόριο Εορδαίας: Άγρια επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων – Αγανάκτηση του κτηνοτρόφου (video-φωτο)

Εμπόριο Εορδαίας: Άγρια επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων – Αγανάκτηση του κτηνοτρόφου…

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και πιστοποίηση»

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 19-02-2018 έως 25-02-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών από τον κ. Δούφλια Ευάγγελο στο ΕΝΕΕΓΥΛ

Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών Την Τρίτη 19-12-2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο εκπρόσωπος…