Θρήνος στις ένοπλες δυνάμεις για τη συντριβή του ελικοπτέρου τύπου Χιούι στο Σαραντάπορο. Έχασαν τη ζωή τους τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Τραγωδία για τον ελληνικό στρατό με τέσσερις νεκρούς και μια γυναίκα τραυματισμένη από την πτώση του ελικοπτέρου τύπου UH-1H, σήμερα το πρωί (19 Απριλίου 2017) στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα. Η πτώση πραγματοποιήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Από το πενταμελές πλήρωμα, τα τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ νωρίτερα βρέθηκε τραυματισμένη η γυναίκα – αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στο ελικόπτερο.

Η γυναίκα με κάταγμα λεκάνης, μεταφέρεται με Super Puma στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, το ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν. Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50. Περίπου δύο ώρες αργότερα, από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη γύρω στις 7.50, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας  και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Από τη voria.gr

Φωτογραφίες από το kozani.tv

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.