« Να διασωθεί και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της η ΛΑΡΚΟ», αυτό ήταν το συμπέρασμα που κατέληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 26 Μαρτίου, μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κ.κ. Μπάκανου Γ. και Σπανοθύμνιου Λ. συνοδεία του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σερβίων κ. Γιάννη Θύμνιου και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδη Μ., Μουμουλίδη Θ., Θεοφύλακτου Γ. και Ντζιμάνη Γ. στα γραφεία του κόμματος στην Κοζάνη.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ, λόγω και της διεθνούς πτώσης της τιμής του Νικελίου.

Έτσι, η επιχείρηση

  • με το ένα εκατομμύριο συνεισφορά στο ΑΕΠ κάθε μέρα (Μέση Αξία 300 εκ. το χρόνο την καλή περίοδο), όχι μόνο δεν επιβαρύνει το Δημόσιο αλλά, χάρη στο άριστης ποιότητας παραγόμενο Νικέλιο, χαίρει της καλύτερης φήμης στην Ευρωπαϊκή Χαλυβουργεία και την διεθνή αγορά και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους  παίκτες στον διεθνή ανταγωνισμό,
  • που απασχολεί και αμείβει άμεσα τους απασχολούμενους και τους προμηθευτές της και αποτελεί στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων, και όχι μόνο αυτής, καλείται να περάσει αλώβητη την δύσκολη περίοδο κρίσης για τον κλάδο χωρίς εφόδια από το προσοδοφόρο πρόσφατο παρελθόν της.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων που προσπαθούν να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν σε όποιο επίπεδο και πεδίο μπορούν, προκειμένου η επιχείρηση να διατηρήσει το Δημόσιο χαρακτήρα της, πράγμα που αποτελεί, άλλωστε, και δική τους αυτονόητη θέση.

 

Τέλος, κατέληξαν πως για να ξεπεραστεί η τρέχουσα δύσκολη περίοδος (η οποία σημειωτέον επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επομένως μπορούσε να προβλεφθεί), θα επεξεργαστούν από κοινού λύσεις που θα συνάδουν σε κάθε περίπτωση και με την κυβερνητική πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…