ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

 

           

Μετά την πρόσκληση που απευθύναμε σε όλους τους συναδέλφους μηλοπαραγωγούς του Νομού Καστοριάς στις 16 Ιανουαρίου 2023, χθες, Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη των μηλοπαραγωγών του Νομού μας με θέματα: α) την ενημέρωση των κινήσεων της Επιτροπής και των πιο πρόσφατων ειδήσεων και ενημερώσεων που είχαμε από Υπηρεσιακούς και Θεσμικούς Φορείς και β) την λήψη απόφασης σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας, από τη στιγμή που επίσημη δέσμευση από πλευράς του κου. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος και το ύψος αυτής, δεν υπάρχει για την Π.Ε. Καστοριάς. Το παρόν των συναδέλφων μηλοπαραγωγών στην χθεσινή σύσκεψη ήταν βροντερό και ολοκληρωτικό, δεδομένης της παρουσίας όλων των αγροτικών συλλόγων του Νομού αλλά και της ΓΕΟΚ.

Μετά την ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις που αφορά το θέμα της ενίσχυσης, με την τελευταία εξέλιξη να είναι η σύσκεψη της Επιτροπής με την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καστοριάς, κα. Δέσποινα Κοζατσάνη, τον Δ/ντη της Δ.Α.Ο.Κ., κο. Παναγιώτη Πετρίδη, και στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ., στις 16-01-2023, και η αποστολή, αυθημερόν, της τεκμηρίωσης που απαιτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της ενίσχυσης (για ακόμη μια φορά επισημαίνουμε την αμεσότητα, την ταχύτητα και την αρτιότητα της τεκμηρίωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας) ακολούθησε συζήτηση για την λήψη απόφασης σχετικά με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η απάντηση ήταν κεραυνοβόλος και καθολική!!! ΝΑΙ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!!! ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!! Καμία υποχώρηση από την πλευρά μας, από τη στιγμή που επίσημη ανακοίνωση για τους μηλοπαραγωγούς της Π.Ε. Καστοριάς δεν υπήρξε από τον κο. Υπουργό!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ!!!

Η αρχή των μαζικών κινητοποιήσεών μας θα γίνει την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10.00, στην γεφυροπλάστιγγα του Κεφαλαρίου.

Οι αρμόδιοι να είναι σίγουροι ότι οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς ΔΗΛΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!! ΄ΟΛΟΙ θα είναι την Κυριακή στην γεφυροπλάστιγγα του Κεφαλαρίου. Αυτή είναι η πρώτη κινητοποίηση. Σε περίπτωση που δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών στην Καστοριά και το ύψος αυτής, είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με αποκορύφωμα την κινητοποίησή μας κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καστοριά!!!

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

 

 

Εκ της Επιτροπής Μηλοπαραγωγών

Ν. Καστοριάς

You May Also Like

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ποιμενικού

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου…

Πρώτη νίκη εντός έδρας με σκορ 3-0 για τον ΓΠΟ Καστοριάς (Βίντεο)

Στην αναμέτρηση με τις ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το ωράριο λειτουργίας της μόνιμης Έκθεσης φωτογραφιών του Λεωνίδα Παπάζογλου

Το ωράριο λειτουργίας της μόνιμης Έκθεσης φωτογραφιών του Λεωνίδα  Παπάζογλου

Προετοιμασία Παιδικού τμήματος του Α.Σ. Καστοριάς

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κατάθεση πινακίδων 2019: Μετράμε αντίστροφα. Τι χρειάζεται;

Κατάθεση πινακίδων 2019: Μετράμε αντίστροφα. Τι χρειάζεται;

Τι ώρα θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Άργους Ορεστικού εώς και την Παρασκευή

Ο παιδικός και ο βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μηχανογραφικό 2017: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συμπλήρωσή του

Ποιες είναι οι βασικές αρχές συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου; Πώς λειτουργεί γενικά…

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Καστοριάς