Η ΕΛΜΕ Καστοριάς για  την διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων και τη στελέχωση των εξεταστικών και βαθμολογικών κέντρων

Δεδομένου ότι αυτή την περίοδο γίνεται η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ Λυκείου και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή τους αλλά και η ισότιμη – χωρίς διακρίσεις – αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι:
  • η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις επιτηρήσεις, εξαιρουμένων φυσικά όλων όσων έχουν ουσιαστικό και σοβαρό λόγο εξαίρεσης (ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν άλλα σοβαρά διαγνωσμένα προβλήματα υγείας κ.ά.), ώστε να στελεχώνονται επαρκώς τα εξεταστικά κέντρα, εξασφαλίζει μικρότερο φόρτο εργασίας για κάθε συνάδελφο και ευελιξία για τα εξεταστικά κέντρα.
  • είναι ανάγκη να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να διευκολύνονται συνάδελφοι που απασχολούνται και ως βαθμολογητές ή/και σε επιτροπές φυσικώς αδυνάτων κ.ά. Πιστεύουμε ότι η στοιχειώδης αλλά ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Σχολείων – Εξεταστικών Κέντρων – Διευθύνσεων και Βαθμολογικών Κέντρων θα εξαλείψει τυχόν δυσλειτουργίες που εμφανίζονται.
  • η στελέχωση των Λυκειακών & Νομαρχιακών Επιτροπών, καθώς και του Βαθμολογικού Κέντρου των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα πρέπει να στηρίζεται τόσο στην αναγκαία εμπειρία, όσο και στην ανανέωση σε ικανό βαθμό έτσι ώστε και να εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και να δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή. Για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας οι διαδικασίες στελέχωσης θα πρέπει να είναι διαφανείς (έγκαιρη ενημέρωση, αιτήσεις συμμετοχής και δημοσιοποίηση), για να μην δημιουργείται το αίσθημα του αποκλεισμού και της ανισότιμης αντιμετώπισης μεταξύ των συναδέλφων. Επιπλέον, να μην επιλέγονται στελέχη εκπαίδευσης (σύμβουλοι, δ/ντές, υποδ/ντές) παρά μόνο για τις θέσεις που απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις.
  • είναι αυτονόητο ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ άδειας ειδικού σκοπού και παρουσίας καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σε βαθμολογικό ή εξεταστικό κέντρο.
Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να βοηθούν στην ομαλή και εύρυθμη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων με πνεύμα συναδελφικότητας και αίσθημα ευθύνης, διότι με τον τρόπο αυτό βοηθούμε ουσιαστικά τους μαθητές μας στον δύσκολο αγώνα τους.
You May Also Like

Προτάσεις Περιφερειακού Συμβούλου Κώττα Παναγιώτη για την Καστοριά , οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο Χωροταξικό σχεδιασμό

Με την ευκαιρία της ψήφισης των προτάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας…

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς για τον κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς για τον κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται η Προθεσμία Χορήγησης &Ανανέωσης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το 2019

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται η Προθεσμία Χορήγησης &Ανανέωσης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το…

Δήμος Γρεβενών: Φωτίζουμε μπλε το Ρολόι και το Δημαρχείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» προς τον Καστοριανό συγγραφέα Ηλία Παπαμόσχο που διακρίθηκε με το κρατικό βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» προς τον Καστοριανό…

Νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Νεστορίου

Νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Νεστορίου