Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών

Σε βάρος του ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

 

Συνελήφθη τη Δευτέρα 25-05-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας 53χρονος ημεδαπός, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον ανωτέρω και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σε βάρος του 33χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος και των δύο αλλοδαπών εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα αλλά και σε έδαφος SCHENGEN.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 3 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στoν κ. Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Καστοριάς.

You May Also Like

Με τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την ερχόμενη Τρίτη

Με τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την ερχόμενη Τρίτη

3.113.043,48 € για 163 επιχειρήσεις στην Εορδαία

  3.113.043,48 € για 163 επιχειρήσεις στην Εορδαία

Κλειστό για το κοινό το ΔΑΚ Άργους Ορεστικού στις 2 και 3 Ιουλίου 2018

Κλειστό για το κοινό το ΔΑΚ Άργους Ορεστικού στις 2 και 3…

Επίσκεψη του Υποψήφιου Δημάρχου Τσούκα Άκη στη λαϊκή αγορά της Καστοριάς

Επισημάναμε τα χρόνια αιτήματα-προβλήματα τους και ήμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε τους ανάγκη..

Μαρία Αντωνίου: «Ο λογαριασμός των σκληρών μέτρων λιτότητας αγγίζει τους πάντες και η λίστα των θυμάτων του 4ου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωράει όλους τους Έλληνες»

Έπειτα από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής (Πέμπτη 18 Μαΐου 2017)…

Ε.Ο.Γ.: Δωρεά ιατρικού υλικού στα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου

Ε.Ο.Γ.: Δωρεά ιατρικού υλικού στα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου