Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το άτομο σαν ολότητα, σωματικά και ψυχικά. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ασθενείς με καρκίνο αλλά και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα να βιώνουν συναισθήματα φόβου, αγωνίας, θλίψης και άγχους. 

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών ΜΑΖΙ ΣΟΥ κατανοώντας το πόσο σημαντική ,σε όλη αυτή τη διαδρομή ,κρίνεται η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη των ασθενών αλλά και των συγγενών τους, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα που γεννώνται, πραγματοποιεί στα νέα του γραφεία Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 2, συναντήσεις ομάδων υποστήριξης, μέσα από τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον, να μάθουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των δύσκολων πραγματικά καταστάσεων που βιώνουν.

Στις ομάδες υποστήριξης οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους εμπειρίες, συναισθήματα, ανταλλάσσουν γνώσεις και βιώματα. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται το άγχος και τον φόβο τους και να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που επιφέρει ο καρκίνος.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στη διάγνωση και στη θεραπεία, να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα και να αισθανθούν πως δεν είναι ούτε μόνοι σε αυτό, ούτε οι μόνοι με αυτό!

Οι ομάδες υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και συγγενών τους θα αποτελούνται από 6-10 άτομα και θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα με διάρκεια 1,5 ώρας και θα ολοκληρώνονται σε έναν κύκλο 4 μηνών.

Θα προηγηθούν ατομικές συναντήσεις γνωριμίας με τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Έναρξη: Σεπτέμβριος 2016

Πληροφορίες: 698 30 40 686 Ιατρού Γιώργος

Συντονιστής: Ιατρού Γεώργιος

Ο Ιατρού Γιώργος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Είναι πτυχιούχος του Τομέα Ψυχολογίας, του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Ειδίκευσης στη Ψυχική Υγεία και Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευθεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Οικογενειακή Θεραπεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ερχεται νέα εφαρμογή gov.gr για κινητά – Τι ισχύει για το 13033

Ερχεται νέα εφαρμογή gov.gr για κινητά – Τι ισχύει για το 13033

Φωτιά σε εξέλιξη στη Λεύκη

Στην Λεύκη εξελίσσεται πυρκαγιά από νωρίς το απόγευμα. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και…

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Καστοριάς: «Aνώτατα Όρια Υπολειμμάτων της δραστικής ουσίας chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl- Rasff notifications»

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Καστοριάς: «Aνώτατα Όρια Υπολειμμάτων της δραστικής ουσίας chlorpyrifos/chlorpyrifos methyl-…

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού Mediterranean Culture Festival

O εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το…

Επιστολή των Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας στον Πρωθυπουργό με προτάσεις για μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις

Επιστολή των Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας στον Πρωθυπουργό με προτάσεις για μέτρα στήριξης…

Π.Ε. Καστοριάς: Νέες μεγάλες επιτυχίες για τα γαλανόλευκα κουπιά με άρωμα Καστοριάς

Συγχαρητήριο μήνυμα στους αθλητές/τριες κωπηλασίας

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2024

Θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 25 Φεβρουαρίου 2024

Με 21 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού

Με 21 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού