Σύσκεψη προκάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, το  απόγευμα της Παρασκευής ( 5/8 ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αξιοποίηση των  δημόσιων κτιρίων της Καστοριάς , μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης από πλευράς του ΤΕΕ Καστοριάς, αρχής γενομένης από το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, στο οποίο από τα 18.000 τ.μ. αξιοποιούνται μόνο τα 5.000τ.μ. , τα τελευταία 25 χρόνια.

Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων της γούνας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι ανέλαβαν αφιλοκερδώς να εκπονήσουν την σχετική μελέτη, που θα τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων της γούνας, χαιρέτησαν την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισημαίνοντας όμως ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν το Επιμελητήριο στο οποίο ανήκει το κτίριο και ο Δήµος Καστοριάς που είναι ο παραχωρητής του οικοπέδου.

Η τελική πρόταση όμως “σκάλωσε” ξαφνικά, όταν αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, όπως και πολλά άλλα δημόσια κτίρια της Καστοριάς, δεν έχουν οικοδομική άδεια και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή χρήσης.

Τότε με παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προέτρεψε τους εκπροσώπους της ΕΔΗΚΑ να προχωρήσουν στην έκδοση της άδειας, διότι, όπως τόνισε, εδώ και δυόμισι χρόνια υπάρχει νομοθεσία νομιμοποίησης τέτοιων κτιρίων με χαμηλό κόστος και χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από  δύο κτίρια  της Καστοριάς, αυτά της ΕΔΗΚΑ και του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας πριν την είσοδο του Δισπηλιού.

Το δεύτερο κτίριο, πάντως, διεκδικείται από την Ομοσπονδία Γούνας, προκειμένου να στεγάσει δράσεις που σχετίζονται με τη γουνοποιία, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ζαγάρα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Απούσα, από την σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς με τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων ήταν  η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία όπως δήλωσε η ίδια σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στη σύσκεψη αυτή ήταν καλεσμένοι οι φορείς του τόπου και όχι η πολιτική ηγεσία, για αυτό και δεν έδωσε το παρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…