Σύσκεψη για το παραεμπόριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Κοζάνης, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη Παναγιώτη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιου και αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Βαβλιάρα Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με θέμα «Εποπτεία της Αγοράς και Παραεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική οικονομία».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς κ. Σαββόπουλος Δημήτριος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου, πρόεδροι των επιμελητηρίων, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Ελεγκτικών Αρχών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για όλα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, την αντιμετώπιση του Παραεμπορίου και την προστασία του Καταναλωτή.

Κατόπιν μιας ενδελεχούς και εποικοδομητικής συζήτησης, ο Γενικός Γραμματέας, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του ετέθησαν, κατέγραψε τα αιτήματα των φορέων, δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίησή τους, κατά το δυνατόν, και ανακοίνωσε με τη σειρά του τις νέες δράσεις που έπονται, για τις αλλαγές που αφορούν  στην αναδιάρθρωση των ελεγκτικών δομών για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο. Παράλληλα ο ΓΓ ενημέρωσε τους φορείς για σειρά παρεμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε θέματα που ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, προωθούν το Ελληνικό Σήμα στα αγροτικά προϊόντα και κάλεσε όλους τους φορείς να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «η χώρα μας δυστυχώς απώλεσε πακτωλό χρημάτων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο  από το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα η τοπική οικονομία και υποδομές να υποχωρήσουν. Σήμερα έχουμε ευθύνη να διορθώσουμε το λάθος, να προετοιμαστούμε έγκαιρα έτσι ώστε στην νεα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ να μπορέσουμε να εντείνουμε την ανάπτυξη του τόπου, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας».

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…