Σύσκεψη των 13 Περιφερειαρχών της χώρας μέσω τηλεδιάσκεψης

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε  έκτακτη σύσκεψη των 13 Περιφερειαρχών της χώρας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τους Περιφερειάρχες για το γεγονός ότι οι Περιφέρειες της χώρας έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιμετωπίζοντας μέχρι στιγμής με ψυχραιμία και υπευθυνότητα την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Ως Περιφερειάρχες έχουμε αποδείξει με τα μέτρα που λάβαμε από την πρώτη στιγμή, πολλές φορές νωρίτερα κι από τις οδηγίες της Πολιτείας, ότι μπορούμε να προφυλάξουμε τους εργαζομένους και τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις περιφερειακές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Όλοι έχουμε λάβει σειρά μέτρων προστασίας, οι υπηρεσίες εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά (υγείας) και οι συμπολίτες μας εξυπηρετούνται για το σύνολο των ζητημάτων τους είτε τηλεφωνικά, είτε ηλεκτρονικά, καθώς όλες οι Περιφέρειες παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα. Με την ίδια υπευθυνότητα λειτούργησαν μέχρι σήμερα και οι Δήμοι. Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι έχει την ικανότητα και τις δυνατότητες να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια τόσο μεγάλη κρίση, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τα δύσκολα όμως είναι ακόμα μπροστά μας. Θα είμαστε σε 24ωρη ανοιχτή συνεδρίαση και συνεργασία και εφόσον χρειαστεί θα συγκαλέσουμε εκτάκτως ανά πάσα στιγμή νέα σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ ζήτησε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των Περιφερειαρχών, προκειμένου να τους υποβάλει στην κυβέρνηση, ενώ επισήμανε πως θα εξεταστεί η εφαρμογή και στις 13 Περιφέρειες της χώρας πρωτοβουλιών που ήδη έχουν αναλάβει μεμονωμένα κάποιες Περιφέρειες.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι είναι κρίσιμο να περάσει σε όλους τους πολίτες το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» και να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση για διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε όλες τις Περιφέρειες, σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα και να ανταποκριθούν οι Περιφέρειες στη σχετική έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

You May Also Like

Στις 31 Μαΐου μετατίθεται το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη

Στις  31 Μαΐου  μετατίθεται το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη  

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία ώστε να διαπραγματευτεί από θέση αυτοπεποίθησης και όχι αδυναμίας – Να συνεχίσει η Φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρεάζει μόνο την Ευρώπη αλλά όλον τον κόσμο

Καλοκαιρινή άδεια: Υπολογίστε online πόσες μέρες δικαιούστε – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας

Καλοκαιρινή άδεια: Υπολογίστε online πόσες μέρες δικαιούστε – Πότε καταβάλλεται το επίδομα…

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν φάρμακα σε ογκολογικούς ασθενείς

  Νέο διευρυμένο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς με μηδενική…

Αποτελέσματα rapid test drive through 18/11 στην Καστοριά

Αποτελέσματα rapid test drive through 18/11 στην Καστοριά

ΟΑΕΔ: 2 “άγνωστα” επιδόματα – ανάσα για ανέργους – Ποιοι τα δικαιούνται-Τα δικαιολογητικά

ΟΑΕΔ: 2 “άγνωστα” επιδόματα – ανάσα για ανέργους – Ποιοι τα δικαιούνται-Τα…

Την 25η Μαρτίου η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Την 25η Μαρτίου η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Οι πορείες θανάτου που εξόντωσαν χιλιάδες

Η λευκή γενοκτονία με τις πορείες θανάτου διήρκεσε περίπου τρία χρόνια και…

«Να ανοίξουν στόματα για τον Όλιβερ, είναι ειδεχθές έγκλημα»

Εκκλήσεις για να εντοπιστεί ο κακοποιητής της Αράχωβας

Η Παγώνη στο… αντάρτικο: «Δεν έχει νόημα το lockdown – Να ανοίξουν σχολεία, καταστήματα και εστίαση»

Η Παγώνη στο… αντάρτικο: «Δεν έχει νόημα το lockdown – Να ανοίξουν…