Τις εγκαταστάσεις της καθημερινής εφημερίδας μας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ επισκέφθηκαν οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  Καστοριάς ( ΚΔΑΠ ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καστοριάς ‘’ Ορεστειάς ‘’  ΤΗΝ Τετάρτη ( 18/5 ) το απόγευμα  , συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως εργάζονται οι άνθρωποι του Τύπου.

Οικοδέσποινα των μικρών μαθητών ήταν η Διευθύντρια της μοναδικής Καθημερινής Εφημερίδας του Νομού Καστοριάς κ. Αγγελική Ματούση η οποία ανέλαβε την ξενάγηση τους και την ενημέρωσή τους σε ότι αφορά την ιστορία του έντυπου τύπου.20160518_173001

Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στο πως οι δημοσιογράφοι βρίσκουν τα θέματα για την εφημερίδα, πως και ποιος κρίνει ποιο θα είναι το κεντρικό θέμα κάθε μέρα, ποια είναι η λογική των τίτλων, τι συμπεριλαμβάνει η ύλη της εφημερίδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ  αλλά και ερωτήσεις όπως πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του δημοσιογράφου, πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύει ένας δημοσιογράφος κ.λπ.

Η κ. Ματούση  εξήγησε τη δυσκολία της φύσης του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας, τη σχέση που έχουν οι δημοσιογράφοι ενός τοπικού μέσου με τους ίδιους τους αναγνώστες οι οποίοι πολλές φορές γίνονται με τη σειρά τους ρεπόρτερ βοηθώντας τους δημοσιογράφους στο έργο τους, ενώ μάλιστα τους εξήγησε πως τα τελευταία χρόνια λειτουργεί παράλληλα με την εφημερίδα και ο διαδικτυακός τόπος .

Αμέσως μετά, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου της εφημερίδας ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Art Box ,όπου  έζησαν στην πράξη όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Ο υπεύθυνος  του τυπογραφείου   κ. Ευθύμιος Νακόπουλος  τους εξήγησε και τους ενημέρωσε πως  εκτυπώνονται οι εφημερίδες, αφίσες και λοιπά έντυπα διαφόρων φορέων, ενώ επίσης  έδειξε στους μικρούς μαθητές πως αναπαράγεται η κάθε σελίδα της εφημερίδας σε εκατοντάδες αντίτυπα.

Τέλος, τυπώθηκαν φύλλα της εφημερίδας, με τα οποία κρατώντας τα στα χέρια τους  τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς μαθητές να μας χαρίζουν μοναδικές ζωγραφιές βγαλμένες από την επίσκεψή τους στον χώρο της εφημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…