Τα προφυλακτικά στο (άμεσο) μέλλον δεν θα σπάνε ποτέ

Ο μύθος του Βασιλιά Μίνωα της Κρήτης, αναφέρει πως όταν συνευρισκόταν ερωτικά με γυναίκες, ο τρόμος παραμόνευε κάθε στιγμή, καθώς το σπέρμα του ήταν δηλητηριώδες “σαν επίθεση από σκορπιούς και φίδια”. Όμως ακόμα και ο Μίνωας θρυλείται πως προστατευόταν, συγκεκριμένα πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που φόρεσε προφυλακτικό, φτιαγμένο από το δέρμα κατσίκας.

Σήμερα, τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια προφυλακτικά πωλούνται παγκοσμίως ανά τον κόσμο. Υπολογίζεται πως με την χρήση προφυλακτικών τουλάχιστον 45 εκατομμύρια μολύνσεις από τον ιό HIV αποτρέπονται. Παράλληλα, χωρίς την χρήση προφυλακτικού, προκύπτουν περισσότερες από 80 εκατομμύρια ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ετησίως. Οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες μπλοκάρονται κατά 80& από την προστασία που προσφέρει ένα κοινό προφυλακτικό με λάτεξ, ενώ όταν αυτό φοριέται σωστά από τον άντρα, το ποσοστό προστασίας ανεβαίνει στο 95%.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, παραμένει ιδιαίτερα υψηλος ο αριθμός των ατυχημάτων από σχίσιμο ή γλίστρημα του προφυλακτικού ετησίως, ενώ και ένα σημαντικό τμήμα των τοκετών χωρίς προγραμματισμό προκύπτει από ζευγάρια χωρίς σωστή ενημέρωση για την προφύλαξη ή και με κοινωνικές προκαταλήψεις για την χρήση τους. Η κατασκευή του τέλειου προφυλακτικού παραμένει μια πρόκληση για την εποχή μας, με αρκετές καινοτομίες να βρίσκονται ένα βήμα πριν τα ράφια του περίπτερου της γειτονιάς μας.

Γραφίνη: Το νανό-υλικό του μέλλοντος

Ο όρος ‘πολύ σκληρό για να σπάσει’ θα μπορούσε χωρίς ντροπή να περιγράψει τα προφυλακτικά από γραφίνη, μια ιδέα που ήδη βρίσκεται υπό διερεύνηση στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο γραφίνης του Μάντσεστερ, σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς. Ένα προφυλακτικό γραφίνης θα είναι κατά 20% πιο λεπτό, αλλά αρκετές φορές πιο ανθεκτικό στην υφή του, από ενα κοινό προφυλακτικό από πολυουρεθάνη ή λάτεξ.

Για εκείνους που έχουν αλλεργίες

Η εμφάνιση προφυλακτικών χωρίς λάτεξ είναι θέμα χρόνου. Το υδροτζέλ μπορεί να παραχθεί βιομηχανικά σε προφυλακτικά και μάλιστα θεωρείται πως μπορεί να δώσει μια πιο “ανθρώπινη” αίσθηση στη χρήση τους, Η καινοτομία των προφυλακτικών με λίπανση που ανανεώνεται αυτοματοποιημένα, ακούγεται σαν σενάριο του ‘Black Mirror’, αλλά αναφέρεται ήδη σε πραγματικές βιομηχανικές μελ΄τ

Αυτό που θα εφαρμόζει μόνο του

Η λανθασμένη εφαρμογή του προφυλακτικού συχνά αποτελεί αιτία ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή και εμφάνισης STD νοσημάτων. Σύμφωνα με το προαναφερθέν δημοσίευμα του BBC, το ινστιτούτο σεξολογικών ερευνών Κίνσεϊ αναπτύσσει ήδη νέα προφυλακτικά που θα εφαρμόζουν αρκετά πιο εύκολα, σχεδόν “αυτόματα” και με τη λιγότερη δυνατή ανθρώπινη επέμβαση.

ΠΗΓΗ:https://www.msn.com/

You May Also Like

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

Εργαζομένους άνω των 55 ετών προτιμούν τώρα οι επιχειρήσεις

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του αμερικανικού εργατικού δυναμικού

Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή του Νιπτήρος για τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών

Τους έστειλαν.. «αδιάβαστους» στο Masterchef της Ισπανίας

44 άτομα με τροφική δηλητηρίαση από τα πιάτα των διαγωνιζόμενων

Εκλογές στην Τουρκία: Θα αλλάξει κάτι στα ελληνοτουρκικά η νίκη Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει εγκαταλείψει τον εθνικισμό ως κατευθυντήρια ιδεολογία του

Tέλος εποχής στο Twitter: Mπλε τικ μόνο για όσους πληρώνουν

Από χτες, όσοι δεν πλήρωσαν τη συνδρομή που επέβαλε ο Ελον Μασκ – όσο διάσημοι και αν είναι – έχασαν το πολυπόθητο σήμα.

Εκλογές 2023: Πρώτη η ΝΔ και στους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς ψήφισαν

Διαφορές στην κατανομή των ψήφων

Σορός μοναχής παραμένει άθικτη 4 χρόνια μετά τον θάνατό της

«Θαύμα» λένε οι πιστοί- Δεν είναι τόσο σπάνιο απαντά η επιστήμη

Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας για Γεωργούλη και Σπυράκη

Άρση ασυλίας για τους δύο ευρωβουλευτές