Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίτερα στη Νέα Κοτύλη χάρη στη UPS

Η UPS Ελλάδας προχώρησε σε μια ιδιαίτερη αποστολή στις 15 Δεκεμβρίου, φέρνοντας δώρα και βασικά είδη σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας.

Σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, το ορεινό χωριό της Νέας Κοτύλης υπομένει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες το χειμώνα. Όπως και πολλά χωριά κατά μήκος των συνόρων με την Αλβανία, η Νέα Κοτύλη είναι απομακρυσμένη από μεγάλα αστικά κέντρα και ο πληθυσμός της μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι 20 μόνιμοι κάτοικοι έχτισαν μια κοινότητα βασισμένη στην κτηνοτροφία και παραμένουν ενεργοί και δραστήριοι χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ορειβατικό Σύλλογο του χωριού.

Για να βοηθήσει αυτούς τους συλλόγους να διατηρήσουν την κοινότητα συνδεδεμένη, ένα φορτηγό της UPS ταξίδεψε από τον εμπορευματικό κόμβο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη με δώρα για την κοινότητα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έλαβε έναν φορητό υπολογιστή με προπληρωμένη ασύρματη σύνδεση ίντερνετ ενός έτους και έναν εκτυπωτή, ενώ ο Ορειβατικός Σύλλογος έλαβε σακίδια και χειμερινό εξοπλισμό κατασκήνωσης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο από την ειδική Χριστουγεννιάτικη αποστολή της UPS στη Νέα Κοτύλη.

«Πέρυσι, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν σε μικρά, απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, ειδικά το χειμώνα», δήλωσε ο Jim Kearney, country manager της UPS Ελλάδας. «Παραμένουμε πιστοί στο να συνδέσουμε όλα τα μέρη της Ελλάδας με τον κόσμο και θέλαμε φέτος να κάνουμε λίγο ευκολότερη τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται στη Νέα Κοτύλη».

Η UPS, η μεγαλύτερη logistics εταιρεία του κόσμου, διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο που εξυπηρετεί ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας αποτελεί η στήριξη των τοπικών κοινοτήτων ανά τον κόσμο. Η UPS δεσμεύτηκε να προσφέρει μέχρι το τέλος του 2020, 20 εκατομμύρια ώρες  εθελοντισμού και κοινωνικής εξυπηρέτησης. Στην Ελλάδα, η UPS και οι υπάλληλοί  της στήριξαν τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις (Eureka, Κιβωτός του Κόσμου, Medasset) μέσα στο 2017 με σχεδόν 220 ώρες εθελοντικής εργασίας.

 

 

Λίγα λόγια για την UPS

Η UPS (NYSE:UPS) αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη του τομέα των logistics, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς δεμάτων και εμπορευμάτων, της διευκόλυνσης του διεθνούς εμπορίου και της ανάπτυξη της προηγμένης τεχνολογίας για την αποδοτική διαχείριση του επιχειρηματικού κόσμου. Με έδρα την Ατλάντα στις ΗΠΑ, η UPS εξυπηρετεί περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε την εταιρία στο διαδίκτυο στη διεύθυνση ups.com και στο εταιρικό της blog, στη διεύθυνση Longitudes.ups.com. Για να λάβετε άμεσα ειδήσεις από την UPS, επισκεφθείτε το pressroom.ups.com.

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…