ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Έργο DiNODR

 

Μια ομάδα δύο ερευνητών από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης (ITU) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΙΔΜ) παραβρέθηκε για διάστημα δύο εβδομάδων (3 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2017) στο Πολυτεχνείο της Δανίας (DTU) στην Κοπεγχάγη και συγκεκριμένα στο Εθνικό Εργαστήριο Βιώσιμης Ενέργειας του DTU, με στόχο την εκπροσώπηση της κοινοπραξίας για το έργο DiNODR στο πλαίσιο του προγράμματος ERIGrid.

 

Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα ERIGrid στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής υποδομής για συστήματα έξυπνων δικτύων μέσω της συνεργασίας κορυφαίων ευρωπαϊκών ερευνητικών εργαστηρίων έξυπνων δικτύων των εταίρων του ERIGrid. Στο πλαίσιο του προγράμματος, κορυφαία ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και εταιρείες προσφέρουν σε ερευνητές, που δραστηριοποιούνται σε έξυπνα δίκτυα, πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων έξυπνων δικτύων και ζήτησης ενέργειας με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και την διεξαγωγή πειραμάτων στον τομέα των έξυπνων δικτύων και της ζήτησης ενέργειας. Ένα τέτοιο κοινό πλαίσιο εφαρμοσμένης τεχνογνωσίας για το έξυπνο δίκτυο θα επιταχύνει την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πανευρωπαϊκής ερευνητικής υποδομής.

 

Το έργο DiNODR, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ERIGrid, αποσκοπούσε σε κατάρτιση δύο εβδομάδων της εγκεκριμένης ομάδας των νέων ερευνητών στο SYS LAB του DTU. Οι δύο εβδομάδες πλήρους πρόσβασης στο εργαστήριο του DTU πρόσφεραν στους ερευνητές μοναδική ευκαιρία για να εφαρμόσουν και να αξιολογήσουν τις καινοτόμες έννοιες της απόκρισης ζήτησης για ενεργά δίκτυα διανομής σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα πειράματα πεδίου περιελάμβαναν δοκιμές πεδίου των μεθόδων απόκρισης της ηλεκτρικής ζήτησης και την επίδρασή τους στο δίκτυο διανομής, καθώς και δοκιμές πεδίου καινοτόμων μεθόδων που συνδυάζουν τοπική απόκριση ζήτησης και απόκριση ζήτησης σε κλίμακα δικτύου.

 

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από την ειδική συνεργάτιδα του ΤΕΙΔΜ κα Βάια Ζαχαράκη (Υπ. Διδ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών ΕΜΠ).

 

Πληροφορίες:

https://www.sem-lab.gr/

& από τον Δρ. Στημονιάρη Δημήτριο 2461068146 / [email protected]

& από τον Δρ. Τσιαμήτρο Δημήτριο 2461068146 / [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης

  Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το…

Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας (Φωτογραφικό Υλικό)

1ο Συνέδριο – Έκθεση στην Δυτική Μακεδονία

Συνάντηση Γιώργου Κασαπίδη με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Συνάντηση Γιώργου Κασαπίδη με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Μαρία Αντωνίου: Σειρά επαφών και συναντήσεων στο ευρωκοινοβούλιο για ζητήματα του κλάδου της Γουνοποιίας.

Επιστρέφει απόψε από τις Βρυξέλλες, η Μαρία Αντωνίου, η οποία από εχθές…

Κασαπίδης:Να μην είναι απαιτητή από την ΔΕΗ ΑΕ η προκαταβολή για την ένταξη των πελατών της στον διακανονισμό των οφειλών τους

Κασαπίδης:Να μην είναι απαιτητή από την ΔΕΗ ΑΕ η προκαταβολή για την…

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Καστοριάς (Φωτογραφίες)

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα Καστοριάς (Φωτογραφίες)