ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ-ΠΕΡΚΑ: Ως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση των αποζημιώσεων των αγροτών της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης της Βεγορίτιδας;

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση αλλάζει συνεχώς τη στάση της σχετικά με τις αποζημιώσεις για τα κεράσια, τα μήλα και τα καρύδια από τον παγετό της άνοιξης του 2021.

 

Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με ψεύτικες επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών και τοπικών παραγόντων, αντιφατικές επίσημες δηλώσεις και στην πράξη καμία ουσιαστική στήριξη.

 

Μόλις στις 5 Μαΐου 2022 ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Στύλιος απαντούσε επίσημα σε κοινοβουλευτική μας ερώτηση πως δεν θα υπάρξει αποζημίωση. Όταν δημοσιοποιήσαμε την απάντησή του λέγοντας πως “είναι ξεκάθαρο πως τα στελέχη του δήθεν «επιτελικού κράτους» είτε δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους είτε, ακόμα πιο ανησυχητικό, υπάρχουν προβλήματα με τη λύση της ad hoc αποζημίωσης των παραγωγών”, ο Διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος μίλησε για λάθος απάντηση του Υφυπουργού που προέκυψε από παραπληροφόρηση από υπηρεσιακούς παράγοντες. Την ίδια ώρα οι Βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να μας κατηγορήσουν. Ενδεικτικά, ο Υφυπουργός κ. Μ. Παπαδόπουλος με ιδιαίτερη σπουδή μας διέψευδε λέγοντας πως “από τις 20 μέχρι τέλη Μαΐου θα γίνουν οι πληρωμές”, ενώ ο Βουλευτής κ. Γ. Αμανατίδης προχώρησε σε μια προσβλητική προς εμάς δήλωση λέγοντας ότι βρήκαμε μια ευκαιρία να δηλώσουμε την παρουσία μας και διαβεβαίωνε επίσης πως “μέχρι τέλη Μαΐου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις”.

 

Αποδεικνύεται στην πράξη, για μια ακόμη φορά, πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει σαφής προγραμματισμός και το μόνο που κάνουν  τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είναι να προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικό χρόνο εις βάρος των παραγωγών.

 

Με δεδομένο πως έχει εξαντληθεί η υπομονή του αγροτικού κόσμου καθώς  οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται έωλες, σε μια εποχή οικονομικής ασφυξίας για το αγροτικό επάγγελμα,  ζητάμε για πολλοστή φορά να υπάρξει σαφές δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να στηρίξει τους παραγωγούς και να καταβάλλει άμεσα τις αποζημιώσεις.

 

Φτάνει πια ο «ολιστικός» τρόπος της πολιτικάντικης ασάφειας και των ανερμάτιστων ψεμάτων.

 

Βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου

Βουλευτής Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα

 

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Σύσκεψη για το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που επικεντρώνεται στη δημόσια υγεία

Φιλαρμονική Ορχήστρα Καστοριάς: Ξεκινούν τη λειτουργία τους νέα τμήματα

Φιλαρμονική Ορχήστρα Καστοριάς: Ξεκινούν τη λειτουργία τους νέα τμήματα

Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Περιστατικών Προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς: Οι περιπτώσεις των περιοχών «Πέτρα» και «Όαση»

  Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Περιστατικών Προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές της…

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη, με το Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, για προγράμματα στήριξης των ανέργων

  Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη, με το Διοικητή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το Τμήμα Ορυκτών Πόρων συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Πρώτες Ύλες και την Κυκλική Οικονομία (International Conference on Raw Materials and Circular Economy – RawMat2021)

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Το Τμήμα Ορυκτών Πόρων συνδιοργανωτής του Διεθνούς Συνεδρίου…

Ο συγγραφέας Ηλίας Λ. Παπαμόσχος στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

«Πρόκειται για  ένα ακόμη λογοτεχνικό βιβλίο που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο, προσωπικό ύφος του συγγραφέα».