Τηγανιτές πατάτες όπως τις κάνουν στην Γερμανία
Ακολουθεί βασική συνταγή για τις πιο δημοφιλής τηγανιτές πατάτες που φτιάχνουν στην Γερμανία.
Υλικά
500 γρ. πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.σ.βούτυρο
2 κ.σ. φυτικό έλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.

Τις ξεπλένουμε καλά για να φύγει το άμυλο και να γίνουν καλύτερες οι τηγανιτές πατάτες.

Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε τηγάνι με σκέπασμα.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Σκεπάζουμε με το καπάκι.

Τηγανίζουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε για πρώτη φορά.

Συνεχίζουμε να τηγανίζουμε με το τηγάνι σκεπασμένο για περίπου 20 λεπτά και ανακατεύουμε περιστασιακά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στις πατάτες χωρίς να ανακατέψουμε.

Τηγανίζουμε για 5 λεπτά με τηγάνι καλυμμένο.
Ανακατεύουμε τις πατάτες και τηγανίζουμε 5 ακόμη λεπτά χωρίς καπάκι.
Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και πάπρικα.

Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι “German Recipes by All Tastes German”.
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τις πιο λαχταριστές τηγανιτές πατάτες!