Την ανθρωπιά δεν μπορεί να τη σκοτώσει ο κοροναϊός : Οικογένεια παραχωρεί σπίτια για τη φιλοξενία αστέγων και ανήμπορων

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι με το Α κεφαλαίο! Μόνο συγκίνηση προκαλεί η κίνηση αγάπης και προσφοράς ενός 42χρονου Ηρακλειώτη και της μητέρας του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Αναγνωρίζοντας ότι πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε απόγνωση είτε γιατί είναι άστεγοι, είτε διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά σκέφτηκαν να παραχωρήσουν προσωρινά κάποια ακίνητα που διαθέτει η οικογένεια στο Ηράκλειο, ώστε να φιλοξενηθούν άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, σε ένα από τα ακίνητα της οικογένειας θα φιλοξενηθεί προσωρινά άστεγος Ηρακλειώτης, ο οποίος μέχρι χθες ζούσε στο αυτοκίνητο του, στην περιοχή του Καράβολα. Είναι, μάλιστα, τόση η χαρά του τελευταίου που σκέφτεται να βάλει κότες και να φυτέψει πατάτες καθώς υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Επίσης η οικογένεια προσφέρει για φιλοξενία, για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως και ένα χρόνο, δύο ακόμα σπίτια, στην περιοχή του Γαζίου και σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο.

Ζητά διακαώς όμως να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Δεν το κάνουμε για προβολή» τονίζει ο 42χρονος, ο οποίος με ταπεινότητα εξηγεί πώς πήραν αυτήν την απόφαση με τη μητέρα του. «Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή πριν 1,5 χρόνο. Αν ζούσε θα γιόρταζε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες.

Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που πάντα βοηθούσε και προσέφερε από την καρδιά του. Το κάνουμε λοιπόν στη μνήμη του. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα έκανε και εκείνος και θέλω να νιώθει υπερήφανος. Η ιδέα ήταν δική μου, τα ακίνητα όμως ανήκουν στη μητέρα μου. Της το πρότεινα και αμέσως δέχθηκε με χαρά» μας είπε.

Η οικογένεια ενοικιάζει ένα μαγαζί αλλά και μία κατοικία 100 τ.μ. στην πόλη του Ηρακλείου. Όπως μας εξήγησε ο 42χρονος, ο άνθρωπος που ενοικιάζει το μαγαζί, δεν έχει καθόλου δουλειά την περίοδο αυτή. «Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση του. Το βλέπω και το ζω. Ο άνθρωπος έχει οικογένεια και τέσσερα παιδιά.

Πώς θα ζήσουν; Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να του χαρίσουμε τα ενοίκια γι’ αυτούς τους δύο μήνες. Το ίδιο ισχύει και για το διαμέρισμα που έχουμε προς ενοικίαση. Προέχει ο άνθρωπος, να είμαστε καλά! Δεν είναι τα πάντα το χρήμα».

Σύμφωνα με τον 42χρονο, υπάρχει πολλή απόγνωση και απελπισία στον κόσμο. Δεκάδες είναι τα μηνύματα που δέχεται αυτές τις ημέρες από ενδιαφερόμενους. «Πρόκειται είτε για οικογένειες είτε και για μοναχικούς ανθρώπους που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να έχουν μία στέγη».

Δεκάδες όμως είναι και τα συγχαρητήρια μηνύματα και αυτό είναι το πιο συγκινητικό απ’ όλα. Οι ευχές και τα “ευχαριστώ” δεκάδων αγνώστων ανθρώπων γεμίζουν εκείνον και τη μητέρα του με δύναμη και κουράγιο. Μακάρι το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι!

 

patris.gr

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Δύο αδέλφια στην Κερκίνη παράγουν ένα νέο λευκό τυρί που φιλοδοξεί να γίνει εμβληματικό προϊόν της

Η Κερκινέλλα είναι το νέο τυρί από βουβαλίσιο γάλα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Market Pass: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές στους δικαιούχους

 Η συγκεκριμένη πληρωμή θα είναι και η τελευταία για όσους έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Εκλογές 2023: Τι κάνω αν δεν έχω ταυτότητα

Τα τέσσερα έγγραφα που μπορούν να επιδείξουν οι πολίτες στο εκλογικό κέντρο, αντί της ταυτότητας

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση