Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας όλων των Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  πραγματοποιεί και φέτος τον 7ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 9:00π.μ. και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 49 μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλέγονται με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις έχουν επιλεγεί από όλα τα σχολικά βιβλία και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας. Για την ανάδειξη των τριών νικητών θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία όλων των επιπέδων. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του ΣΦΚ.

Οι τρεις πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν τιμητική διάκριση και αναμνηστικά δώρα.

Μάλιστα οι δέκα πρώτοι του τελικού επιπέδου θα προκριθούν και θα διαγωνιστούν στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2019 στην Κοζάνη. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός θα συνδιοργανωθεί από τους αντίστοιχους Συνδέσμους και Ενώσεις Φιλολόγων της Κοζάνης , της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για την ενθάρρυνση και την επιβράβευση των διαγωνιζομένων.

«Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την οικονομική της βοήθεια».

 

You May Also Like

Σύμφωνο συνεργασίας Ναούμ Δίτσιου με τον πρόεδρο της Κινεζικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Ο κ. Ναούμ Δίτσιος, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, κ. Άκη Τσούκα, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον κ. Feng Baoxing, αντιπρόεδρο της CFNA, πρόεδρο της Κινεζικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Εορτασμός Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας

Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 8…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Η αλήθεια για το Κέντρο Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Η αλήθεια για το Κέντρο Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού»

Παιχνιδιάρικοι κύκνοι στη λίμνη Καστοριάς (Φωτογραφίες)

Παιχνιδιάρικοι κύκνοι στη λίμνη Καστοριάς (Φωτογραφίες)

KIDSLOVECINEMA: H καρδιά του Psaroloco χτυπά στο Άργος Ορεστικό

Table of Contents Hide Η εμπειρία του Φεστιβάλ και η εκπαιδευτική συζήτηση…

Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για την Σήραγγα της Κλεισούρας

  Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για την  Σήραγγα της Κλεισούρας

Χ. Μαρινέλης: «Ο Έλληνας Στρατιωτικός έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του πολλά προβλήματα»

  Χ. Μαρινέλης: «Ο Έλληνας Στρατιωτικός έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του…

Με τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την ερχόμενη Τρίτη

Με τρία θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου την ερχόμενη Τρίτη