Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού διοργανώνει τον ετήσιο χορό για την κοπή βασιλόπιτας στις 19 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Παρασκευή στο Ακρόαμα .

Ώρα Προσέλευσης: 22:00

Γνωρίζοντας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άργους Ορεστικού

Πλούσιος κυνηγετικά Νομός ο Νομός Καστοριάς που δέχεται μεγάλη πίεση από κυνηγούς που τον επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους από όλη την Ελλάδα.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος του Άργους Ορεστικού κάνει εξαιρετική δουλειά αφού αυτός είναι ο λόγος που οι κυνηγοί βρίσκονται κοντά στον σύλλογο.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού ιδρύθηκε το 1976 συμπληρώνοντας 40 χρόνια λειτουργίας του, από ομάδα ανθρώπων που αγαπούσαν τη φύση και το κυνήγι

Έχει φτάσει τα 600 μέλη και σήμερα αριθμεί 500 μέλη, η κρίση έκανε κάποιους συνάδελφους μας να μείνουν μακριά από αυτό που αγαπούν τόσο πολύ.

Σκοπός μας είναι η οργάνωση των κυνηγών η απόκτηση της συνείδησης για την εφαρμογή των διατάξεων που νομοθετεί η πολιτεία, την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κυνηγός είναι ο φρουρός του δάσους από τις πυρκαγιές αφού βρίσκετε αρκετές ώρες της ημέρας σ’ αυτό.

Συμμετέχουμε με εθελοντικές ομάδες στην πολιτική προστασία για την φύλαξη των δασών μας για την καταστολή των πυρκαγιών με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τα λίγα μηχανικά μέσα που διαθέτουμε.

Εμπλουτίζουμε το βιότοπο κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, απελευθερώνοντας θηρεύσιμα είδη πάντοτε με την έγκριση της δασικής υπηρεσίας του Νομού μας.

Πραγματοποιούμε σπορές και ρίψεις τροφών στα καταφύγια στους μήνες που η τροφή μειώνεται σημαντικά.

Κατασκευάζουμε χώρους αναψυχής για όλους αυτούς που αγαπάνε την φύση όπως κιόσκια και βρύσες.

Προστατεύουμε το κυνήγι από την λαθροθηρία με απασχόληση θηροφυλάκων και μέσων μετακίνησης καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα τους και πάντοτε με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών του νομού μας.

Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα της πολιτείας στην αντιμετώπιση της εμφανιζόμενης των τελευταίων χρόνων της νόσου της ΛΥΣΣΑΣ.

Το έργο των κυνηγητικών συλλόγων είναι έμπρακτο και με πλήρη διαφάνεια οι οικονομικοί πόροι είναι οι συνδρομές μόνο από τους κυνηγούς.

Προσφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από το κράτος αλλά ούτε και από κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διαμαρτυρία Ανεξάρτητης Νεολαίας & Καλλιτεχνών για την λογοκρισία της Τέχνης στην Π.Ε. Καστοριάς

  Διαμαρτυρία  Ανεξάρτητης Νεολαίας & Καλλιτεχνών για την λογοκρισία της Τέχνης στην…

Ανάδειξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Πράσινο Πανεπιστήμιο

  Ανάδειξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Πράσινο Πανεπιστήμιο

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη τού Παραρτήματος Καστοριάς τής ΕΑΑΣ, σάς εύχονται ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ….

Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη τού Παραρτήματος Καστοριάς τής ΕΑΑΣ,…

Την  συνδρομή των Δημάρχων για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να προβούν στην αναγνώριση της ταυτότητας τους, ζητά με επιστολή του  προς τους Δήμους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος

Την  συνδρομή των Δημάρχων για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του…

Σύλληψη 52χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για  παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Σύλληψη 52χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για  παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Διημερίδα της Αποκεντρωμένης Δ/σης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας στη Βλάστη και στο Αμύνταιο

Διημερίδα της Αποκεντρωμένης Δ/σης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας στη Βλάστη και στο…

Στις εκδηλώσεις του Αγίου Γεωργίου και της Ζωοδόχου Πηγής παραβρέθηκε η Μαρία Αντωνίου

Στον Άγιο Γεώργιο Καστοριάς και στις πολύ όμορφες εκδηλώσεις με φαγητό, ποτό,…

Επιπλέον κονδύλια 2,62 εκατ. € αγροτικής οδοποιίας διεκδικεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού Έχουν ήδη υλοποιηθεί έργα ύψους 1,1 εκατ. €

Δήμος Άργους Ορεστικού