Την πρόθεση της Κυβέρνησης για Επαναλειτουργία του εργαστηρίου ταπητουργίας στο Νεστόριο Καστοριάς, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  και συγκεκριμένα τον Δήμο Νεστορίου επισκέφτηκε, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Ο Υφυπουργός εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει δράσεις οικοτεχνίας, υφαντουργίας, ξυλογλυπτικής και χειροτεχνίας στον ελλαδικό χώρο, έπειτα από συνεννόηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, επισκέφτηκε το εργαστήρι ταπητουργίας στο Νεστόριο Καστοριάς και το εργαστήρι υφαντουργίας στη Βλάστη Κοζάνης.

Τον Υφυπουργό, υποδέχτηκε και ενημέρωσε διεξοδικά για το υφαντουργείο του Νεστορίου, που λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια στο πρώην  δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, όπου συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα  κονδύλια για να επαναλειτουργήσουν τα δύο εργαστήρια.

«Μέσα στο 2022 θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν πιλοτικά  τα συγκεκριμένα εργαστήρια, αρχικά ως δομές κατάρτισης, δίνοντας την ευκαιρία στου συμμετέχοντες να αποκτήσουν συγκεκριμένη πιστοποίηση που θα αναγνωρίζεται από το θεσμικό πλαίσιο της πολιτείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιατρομανωλάκης.

 

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια(βίντεο)

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η…