Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου Φλώρινας εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Η Βιβλιοθήκη φέρνει το όνομα του πρώην υπουργού και βουλευτή και σήμερα καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις Πρέσπες Γιώργου Λιάνη, καθώς έγινε πράξη χάρη στις δικές του προσπάθειες και του Δήμου Αμυνταίου.
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου θα είναι συνδεδεμένη ηλεκτρονικά με τη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων και μέσω αυτής και με άλλες μεγάλες βιβλιοθήκες.

“Πραγματική κυψέλη πνεύματος” χαρακτήρισε τη Βιβλιοθήκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ξεναγήθηκε σε αυτή από τον δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη και τον Γιώργο Λιάνη και αμέσως μετά δήλωσε: “Συγχαίρω τον Δήμο Αμυνταίου για την πρωτοβουλία αυτή, της δημιουργίας της δημόσιας βιβλιοθήκης, που για να ολοκληρωθεί, βεβαίως, προϋποθέτει τη συνδρομή της πολιτείας, η οποία θα είναι αμέριστη. Τα συγχαρητήρια μου εξηγούνται από το ότι κάθε Δημόσια Βιβλιοθήκη είναι μια πραγματική κυψέλη πνεύματος, μέσω της οποίας η πολιτεία επιτελεί, έναντι των πολιτών της, μια πολύ σημαντική αποστολή. Ειδικά, όμως, στον τόπο μας αυτή η αποστολή αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία, γιατί εμείς οι Έλληνες φέρουμε τη βαριά κληρονομιά που μας αφήνει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, η αρχαία ελληνική παιδεία και, βεβαίως, η μήτρα αυτή του σύγχρονου πολιτισμού μας. Εδώ στο ακριτικό Αμύνταιο, λοιπόν, αυτή τη λειτουργία θα επιτελέσει τούτη η Βιβλιοθήκη, η οποία μέσα από τη συνδρομή και της Βουλής των Ελλήνων θα έχει σύνδεση ηλεκτρονική με πολλές άλλες Βιβλιοθήκες και φυσικά με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής”.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την προσφορά του κ. Λιάνη, ο οποίος παραχώρησε και το προσωπικό του αρχείο σε αυτή, και σημείωσε: “Εδώ θέλω να εξάρω την πολύ σημαντική- ανεκτίμητη θα έλεγα-προσφορά του φίλου, του Γιώργου Λιάνη για τη δημιουργία αυτής της Βιβλιοθήκης. Ο Γιώργος Λιάνης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, και με την προσφορά του αυτή ότι είναι αυτό που λέμε, αλλά στην ουσία, άξιο τέκνο της ιερής γης της Φλώρινας”.

“Αυτή η Δημόσια Βιβλιοθήκη είναι η πρώτη πράξη για να δημιουργηθεί στο Αμύνταιο και την ευρύτερη περιοχή ένας φάρος πολιτισμού”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Αναφέρθηκε και στην προσφορά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που προχωράει και διακρίνεται και επισήμανε ότι αυτός ο τόπος έχει ανάγκη να σφυρηλατήσει την πολιτιστική του ταυτότητα και δεν πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι κάποιες περιοχές είναι περισσότερο προικισμένες από το κρατικό ενδιαφέρον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“ΧΑΝΑ ΖΟΟ”: Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά έρχονται στην Καστοριά την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

“ΧΑΝΑ ΖΟΟ”: Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη που λάτρεψαν τα παιδιά…

Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο  υπήκοοι Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη 

Πρόγραμμα Δράσεων «Κωνσταντινιδείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού

Πρόγραμμα Δράσεων «Κωνσταντινιδείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ αναγγελία ζημιών από καύσωνα

Αναγγελία για τον παρατεταμένο καύσωνα Ιουλίου για τις καλλιέργειες φασόλια, κηπευτικά και καπνά.

10.158.500 ευρώ για συντηρήσεις στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

10.158.500 ευρώ για συντηρήσεις στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς,…

Τίμησαν τις «Γυναίκες Αστυνομικούς» στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης

Τίμησαν τις «Γυναίκες Αστυνομικούς» στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α εορτασμού της επετείου των 116 χρόνων από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α εορτασμού της επετείου…